«Війну малювати дуже боляче», – художниця з Нововолинська

03 Червня 2022, 12:30
Робота мисткині 494
Робота мисткині

На часі розповісти про творчість Світлани Войтович, методистки, викладачки Нововолинського центру професійно-технічної освіти – талановитої художниці і поетеси.

Про це пишуть на сторінці Профтехосвіта Волині.

«Про війну не хочеться довго говорити, почуття, які вона викликає, відображаються у творчості, у поезії, у картинах... Війна загострила наші емоції, переживання, уяву. Україна кричить від болю: «Зупиніть цей жах!» Весь світ здригається від жахіття і звірств рашистів у цьому свавіллі… Сьогодні очима художника поглянемо на страждання, страх, ненависть й огиду, які викликала війна», — йдеться в повідомленні.

Світлана Войтович
Світлана Войтович

Її картини – живий згусток енергії у малюнках, у яких – і біль, і сум, і розпач, і маленьким вогником жевріє надія….

Читайте також: Шахтар з Нововолинська після виробничої травми пішов в тероборону

«Волинь – це земля мого коріння. Хоча й народилась я на теренах Середнього Поволжя, більшу частину життя пов’язала з Волинським краєм, який дуже люблю, в якому черпаю натхнення, якому присвячую свою працю. Малюю з дитинства та все ще перебуваю на шляху до майстерності. 

Краще володію рисунком, ніж живописом. Люблю дарувати свої роботи. Війна не торкнулась мене фізично, проте вивернула душу. Гірко за батьківщину, в якій народилася. Сором і злість, безсилля, розпач і неймовірна туга…», – так про себе розповідає мисткиня.

Війну малювати дуже боляче…. Однак художниця не тільки пише картини, але й вкладає у них душу….

Картини Світлани Войтович – про війну в Україні. Це спроба донести усьому світові, що ми – українці – сильні духом, як ніколи об’єднані і віримо у Перемогу.

Читайте такожУ Нововолинську провели свято музики на підтримку ЗСУ

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024
Афіша