Мама Стефанія з «Калуша» виявилася Лесею з Володимира. ІСТОРІЯ одного фото

29 Травня 2022, 11:26
Мама Стефанія з «Калуша» виявилася Лесею з Володимира 1352
Мама Стефанія з «Калуша» виявилася Лесею з Володимира

Володимирчанка Леся Мартинюк упізнала себе на обкладинці синглу «Stefania» гурту Kalush Orchestra.

Таке відкриття жінка зробила на своїй сторінці у фейсбуці.

Леся пише, що автором фото, яке стало обкладинкою синглу, що підкорив сотні тисяч людей з різних країн світу та допоміг здобути перемогу Kalush Orchestra на Євробаченні 2022, є її брат, відомий художник-фотограф Роман Яківчук.

«У кожного митця є цікавий факт у творчій біографії. Великою несподіванкою для мене стала заставка пісні «Stefania» гурту Kalush Orchestra, що перемогла на Євробаченні-2022.

Я впізнала себе. Приємно, що серед багатьох тисяч фото в українському етноодязі, саме моє стало фольклорним образом пісні. Тут гармонійно переплітаються національний колорит народного мистецтва та музики.

Образ Стефанії – української жінки-матері, сьогодні сприймається, як оберіг: віри, надії, любові.

Маючи такий потужний духовний захист – народ наш безсмертний!

В різні часи лихоліть краса народного мистецтва нас рятувала, і нині наше важливе завдання – оберігати його як найкоштовніші скарби», – йдеться у дописі.

До слова, Леся Мартинюк — викладачка декоративно-прикладного мистецтва та дизайну Володимир-Волинського фахового педагогічного коледжу імені А.Ю Кримського, керівник зразкового художнього колективу писанкарів «Писанки княжого граду», керівник студентського гуртка-студії «Сонцеквітка», член Національної спілки народних майстрів України, депутатка районної ради нинішнього скликання.

Читайте також: Kalush Orchestra з Притулою виставили на аукціон панаму і приз з Євробачення: як взяти участь. ОНОВЛЕНО

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024