Щоб допомогти українській армії, лучанка продала свої «баранці»

27 Травня 2022, 13:00
Олена Горєлкіна 701
Олена Горєлкіна

Олена Горєлкіна з Луцька продала на фейсбук-аукціоні свою картину з зображенням баранчиків та передала виручені гроші на потреби Збройних сил України.

Про це дівчина розповіла журналістам Район.Луцьк.

Олена каже: вона – колишня журналістка, а нині – SMM-менеджерка, і немає жодного стосунку до професійної художньої творчості. Малює, так би мовити, для себе.

«Все почалося з того, що я пофарбувала волосся і написала у фейсбуці: «Хто хоче побачити, як я пофарбувалася – скидайте гроші на ЗСУ і надсилайте скріни». Таким чином я зібрала 1200 гривень. Я подумала: «Ого, прикольно! За моє волосся такі гроші». І в той же вечір згадала, що маю картину, яка вже довгий час стоїть без діла, і її також можна продати. Я опублікувала два пости – в фейсбуці та інстаграмі – і приймала ставки», – згадає Олена.

Картину вдалося продати за 13 тисяч гривень. Кому дісталося полотно, художниця не розповіла, адже ставка була анонімною.

«Гроші я передала волонтерському штабу «Ангар», очільницею якого є Ольга Валянік. Ми з нею знайомі ще з 2014 року. Тоді ми разом волонтерили, потім разом працювали в одній компанії, а зараз я веду соцмережі «Ангару». Тому, варіантів, куди передавати гроші, особливо не було», – каже Олена Горєлкіна.

Дівчина зізнається, що була вражена таким успіхом свого полотна. Тож, планує творити ще. Наступного разу, каже, для аукціону малюватиме щось інше. Окрім цього дівчина отримала ще три замовлення на картини з баранцями, які люди купують в неї за 10 та 5 тисяч гривень. Ці кошти, каже, теж передасть волонтерам «щоб придбати якісь класні штучки українським воїнам».

Читайте також: У центрі Луцька запалював український фольк-гурт «Чачка»

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024