Луцький гурт «Lutsk Brass Band» збирав гроші для української армії

26 Травня 2022, 15:17
Кавер-гурт «Lutsk Brass Band» 1268
Кавер-гурт «Lutsk Brass Band»

Учасники луцького кавер-гурту «Lutsk Brass Band» запалювали в центрі міста, щоб зібрати гроші на підтримку військових, які боронять цілісність і свободу України.

Концерт під відкритим небом відбувся ввечері, 25 травня, на перетині Театрального майдану Луцька та вулиці Лесі Українки. Журналістка Район.Культура відвідала захід.

 Хлопцям вдалося зібрати 6 630 гривень. Всі виручені гроші вони передали волонтерському штабу гуманітарної допомоги «Ангар». Кажуть, що це вже четвертий благодійний концерт з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Подібні виступи, розповідають музиканти, планують робити і надалі. Однак, кажуть, все залежить від вільного часу кожного учасника, а також погодних умов.

До слова, два учасника гурту «Lutsk Brass Band» нині воюють в складі Збройних сил України.

Колектив існує вже два роки. Його учасниками є професійні музиканти. Зараз в складі гурту грають Олександр Рудчик – труба, Андрій Єдинак  – труба (заміняє основного учасника Юрія Шрая, який призваний до ЗСУ), Валентин Окапінський – саксофон, Адріан Шийко – тромбон (заміняє Блащука Ігоря, який призваний до ЗСУ, Дмитро Пархомович – туба, Сергій Бугайов – ударні інструменти.

В репертуарі «Lutsk Brass Band» є хіти європейських та американських виконавців. Нині ж музики акцентують увагу на виконанні каверів на українських співаків.

Читайте також: Музична сцена: в центрі Луцька запалював український фольк-гурт «Чачка»

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024