У Луцькій громаді провели заходи до Дня вишиванки

23 Травня 2022, 15:41
Заходи до Дня вишиванки 813
Заходи до Дня вишиванки

У Луцькій територіальній громаді провели заходи до Дня вишиванки.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

Зокрема провели народознавчі години «Вишивана моя Україна» (Бібліотека-філія № 3 для дітей), «Українська народна вишивка» (Бібліотека-філія села Жидичин), «Вишиванка – душа України» (Бібліотека-філія села Прилуцьке), а також театралізована акція «Вишиванка — символ України» (Бібліотека-філія села Одеради).

У центральній бібліотеці для дорослих відбулася акція «Вишиванку одягай – Україну прославляй!».

Організовували флешмоби: «Одягни вишиванку, Україно моя!» (Центральна бібліотека для дорослих), «У рідному краї цвітуть вишиванки» (Бібліотека-філія село Дачне).

Бібліомікс «Різнобарвні вишиванки» проводили у бібліотеці-філії № 11 для дорослих, де розповідали про історію вишиванки, переглядали відео з легендами та традиціями символів кожного регіону України.

У бібліотеці-філії № 5 для дорослих відбувся етно-коктейль «Одягни вишиванку з самого ранку». Тут показували виставку книг про красу й поезію української вишиванки та викладку старовинних сорочок-вишиванок.

У центральній бібліотеці для дітей провели майстер-клас «А я іду по світу у вишиванці».

Для дітей організували конкурси малюнків на асфальті: «Вишиванка в моєму житті» (Центральна бібліотека для дорослих), «Вишивана Україна» (Центральна бібліотека для дітей).

Також до Дня вишиванки підготували  книжково-предметні виставки: «Вишиванка – національна святиня» (Центральна бібліотека для дорослих), «Вишиванка — свято української душі» (Бібліотека-філія № 10 для дорослих), «Вишиванка – душа українського народу» (Бібліотека-філія села Кульчин).

Участь у заходах взяли мешканці громади, активно долучалися дорослі та діти, які тимчасово перебувають на території громади у зв’язку з воєнними діями.

Читайте також: У Луцьку SERAFYN записав кавер на «Ой у гаю, при Дунаю»

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024