У Маневицькому краєзнавчому музеї відкрили виставку художниці Оксани Деркач

22 Травня 2022, 13:32
У Маневицькому краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки художниці Оксани Деркач 570
У Маневицькому краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки художниці Оксани Деркач

З нагоди Дня вишиванки та Міжнародного Дня Музеїв в Маневицькому краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки «З Ангелом на плечі» жительки Маневиччини, художниці Оксани Деркач.

Про це повідомили на сторінці селищної ради у фейсбук.

Виставка складалася з трьох частин. У першій «Українська архітектура в ароматі кави» представили роботи художниці – Собор святої Софії Київської, Михайлівський Золотоверхий Собор, Києво – Печерська Лавра, Святогірський Успенський Зимненський монастир та 17 пам’яток архітектури храмів Волинської області.

Друга частина «Сімейна ікона в живопису» виконана в художній техніці пастель, тут представили родинні ікони ангелів охоронців родини Деркачів: Павла, Віталія, Тетяни та інших.

Читайте також: Маневицький краєзнавчий музей поповнюють експонатами, які пов’язані з СОVІD-19

В третій частині «Українська ікона у вишиванці», які також написали в техніці пастель, представили українські сімейні ікони. Унікальність цих ікон відобразили у вишивках, українських мальвах, калині та чорнобривцях. Загалом Оксана Деркач представила понад п’ятдесят своїх робіт.

Довідково: в Маневицькому краєзнавчому музеї протягом 2022 року проходять творчі зустрічі в рамках проєкту до 55-річчя Маневицького краєзнавчого музею. Розпочала мистецький марафон мисткиня Валентина Ненадкевич з персональною виставкою «Душі багатство в барви перелито». Приєднатися до марафону можуть усі творчі особистості, яким є що сказати мовою мистецтва, адже після Перемоги на території Маневицької громади планується міжнародний пленер художників «Магія Волинського Полісся».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром