На Ковельщині поділилися спогадами про учасника гурту Kalush Orchestra Тимофія Музичука

19 Травня 2022, 15:16
Тимофій Музичук 907
Тимофій Музичук

Учасник гурту Kalush Orchestra Тимофій Музичук – уродженець села Пісочне Поворської громади на Ковельщині.

Директорка Центру культури та дозвілля Поворської сільської ради Оксана Ліщук поділилася у фейсбук спогадами про творчий шлях Тимофія Музичука і враженнями від перемоги Kalush Orkestra з піснею «Stefania» на Євробаченні у Турині

«Тимофій Музичук... У цього симпатичного чорнявого юнака, що нині став відомим далеко за теренами України, навіть прізвище знакове і вказує на причетність до мистецтва. А як же може бути інакше, коли Тимофій – представник третього покоління яскравої співочої волинської родини? Родини, у якій бабуся Євгенія Карпівна все життя співає і більше сорока років пропрацювала на ниві культури, тридцять з них – художнім керівником Поворського будинку культури. Ще зі шкільних років постійним учасником усіх концертів у рідному селі стала і її обдарована донька Світлана. Після здобуття професійної освіти Світлана Анатоліївна вже більше 20 років працює викладачем бандури у музичній школі, і її учні також здобувають нагороди у різних конкурсах», – розповідає Оксана Ліщук.

Вона додає, що серйозне захоплення музикою у Тимофія було ще з дитинства. Його музикальний дар розвивався у Поворській музичній школі, де навчався гри на декількох інструментах. 

Пізніше вдосконалювався у Волинському фаховому коледжі культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського, там разом з іншими мультиінструменталістами Kalush Orkestra Ігорем Діденчуком та Віталієм Дужиком став успішним учнем талановитого викладача Юрія Євгеновича Фокшея

А в 2017 році став випускником відділення фольклору КНУКіМ і залишився реалізовувати свій творчий потенціал у Києві.

Читайте також: Викладач музики, який навчав волинян з Kalush Orchestra, може отримати звання заслуженого

У 2021 році з'явився проєкт KALUSH Orchestra, до якого долучився і Тимофій Музичук. Цей гурт у своїх кліпах та піснях завжди робить акцент на реп із фольклорними мотивами та українську автентику. Так сталося і з композицією «Stefania».

«Чому пісня від України на «Євробаченні» має фольклорне забарвлення? Я виріс на цій музиці. Як може бути інакше?», – говорить Тимофій.

На сцені в Турині всі учасники гурту були в національному одязі, а наш земляк зокрема виступив у гуцульському строї початку ХХ століття. У графіці номера – силуети з українськими орнаментами та заплакані очі матері.

«Kalush Orchestra вбачав у своєму виступі на пісенному конкурсі «Євробачення-2022» дві головні місії: закликати всіх людей допомагати Україні, розповівши світові про війну, та підвищити інтерес до української музики. І цієї мети, як ми переконалися, музикантам вдалося досягти. Усі бачили, яку шалену підтримку мав український гурт під час свого виступу і ще довго потому. Пісню «Стефанія» тепер наспівують не лише у нас, а й по всьому світу. А це свідчить: культура України жива і буде жити в своїй унікальності та ідентичності, хоч сьогодні ворог намагається її знищити разом з нашими містами, селами, людьми», – зазначила у своєму дописі Оксана Ліщук.

Вона також подякувала батькам Тимофія Музичука.

Читайте такожЯк батьки волинян з Kalush Orchestra відреагували на перемогу гурту

«Ми пишаємось своїм талановитим земляком Тимофієм і дякуємо його батькам Світлані та Роману Музичукам, бабусі Євгенії Карпівні Савчук за виховання справжнього українця, що захищає нашу державу на культурному фронті і разом з колегами здобув перемогу у міжнародному пісенному конкурсі. А ще одну важливу перемогу України, у війні, допомагає виборювати молодший син Музичуків – Назар. Віримо: з такими синами наша Україна справді матиме велике майбутнє!», – написала Оксана Ліщук.

Нагадаємо, що Ігор Діденчук запропонував провести наступне Євробачення в Луцьку.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024