Реакції волинян на перемогу Kalush Orchestra на Євробаченні

15 Травня 2022, 17:01
Kalush Orchestra 1552
Kalush Orchestra

Гурт Kalush Orchestra, учасниками якого є три волинянина – мультиінструменталісти, які навчалися у Волинському фаховому коледжі культури і мистецтв імені Стравінського у одного вчителя, перемогли на пісенному конкурсі «Євробачення-2022», здобувши рекордну кількість голосів від глядачів.

Журналісти Район.Культура зробили підбірку реакцій волинян на перемогу українського гурту в соцмережах.

«Українці роз‘їхались Європою, а сьогодні знову об‘єднались — і перемогли. Це ж перемога нас усіх. І це найважливіше. Кожна перемога здобувається саме так. Ми це добре знаємо. Ну і відсвяткуємо всі разом ще раз — коли всі, хто виїхав, повернуться в Україну. А щоб пришвидшити це — підтримуємо ЗСУ. Сьогоднішня перемога — насамперед для них», – поетка та співачка Тетяна Власова.
 
«Виступ хлопців на Євробаченні - як важливий бій, в який вони йшли так сміливо, впевнено, і так безстрашно.
Так, ніби від кожної їхньої ноти залежала перемога не лише на сцені. І вам, всяким «бистряковим» не дано зрозуміти чому виграв Kalush Orkestra, бо гармонія вашої душі не українська, а «ісконно руская». Хоча композитор, мав би почути, як гарно і по сучасному грала телинка і сопілка, наші національні інструменти, і як драйвово звучали народні мотиви у музиці. Українське національне може бути хуторянським лише в хворій, вічно самовдоволеній імперській голові кацапа. 
 
Українська культура відроджується, бо ми знаємо цінність традицій та свого коріння. І ніхто, ніхто нас не жалів і не жаліє. Нами захоплюється і висловлює солідарність увесь світ, з нами, українцями. А вас, вєлікого музиканта епохі пєрєстройки вже всі забули і не згадуватимуть після написаного вами зараз ніколи. Ну як, як можна так ненавидіте українське – мову, мелодію, думку, живучи на українській землі?», – начальниця департаменту туризму Луцької міської ради Катерина Теліпська.
 
«Як же це символічно... Ми переможемо пліч-о-пліч з цивілізованим світом! Слава Україні!», – письменниця Ореста Осійчук.
«Якщо чесно, я море не дуже люблю, але думаю наступне Євробачення має пройти гарно десь на Південному березі Криму, щоб потім усім ще й в Маріуполь гайнути – його відбудову показати. А коли відверто, то ми давно не з Європою, а Європа, одна з найкращих її частин», – громадська діячка Анна Данильчук.
«Наш хлопець з Ковельщини з села Пісочне Тимофій Музичук, твоє соло «Стефанія»  прозвучало на цілий світ, вітаємо Україну з перемогою», – музикант Валерій Воробей.
«І прийде час, коли один скаже «Слава Україні!», а мільйони відповідатимуть «Героям слава!» І зараз так має бути повсюди. Зараз і назавжди», – культурна менеджерка Елла Яцута.
 
«Ось так пісня стає висловлюванням», – актор Павло Порицький.
«Вітаю Kalush із перемогою! Слухав їх і частенько вмикав на тренуваннях, ще до Нацвідбору. Найголовніше, як на мене те, що сьогодні наша молодь має таку класну альтернативу американському, тим більше ру..репу. Kalush — нова сторінка національної реп-музики. В моєму дитинстві та підлітковому віці такого не було. Уявімо, що тепер підлітки вмикатимуть на своїх колонках український реп – що неодмінно впливатиме на їх свідомість! Особливо приємно, що до складу гурту входять хлопці з Волині. Окрема дяка від усього народу за #helpmariupol #helpazovstal right now», – керівник СК «Герць» Роман Ковальчук.
 
«Ця ніч ввійде в історію України. Kalush Orchestra ризикуючи дискваліфікацією, сказали на весь світ про Маріуполь та Азовсталь, за це їм великий респект, та перемогли Євробачення, набравши від глядачів рекордну кількість голосів. Давно я так не переживав! Тепер тільки вперед до перемоги, та готуватись приймати весь світ на Євробаченні на вільній, незалежній Україні! Проведемо в Криму чи в сучасному Маріуполі».
«П.С Уявляю, як бомбить усій русні зараз, що ми і тут перемогли. А таке не може не гріти душу. Ми сильний, непереможний народ зі своєю культурою. Слава Україні», – музикант Анатолій Мотанка.
 
«Неймовірні емоції! Це – ми! Це – Україна!»? – заслужена артистка України Алла Опейда.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024