Луцька міськрада хоче усунути представницю Українського інституту нацпам'яті з комісії з впорядкування назв вулиць міста

13 Травня 2022, 11:00
Фото ілюстративне 403
Фото ілюстративне

Луцька міськрада хоче усунути представницю Українського інституту національної пам'яті з комісії з впорядкування назв вулиць міста.

Про це йдеться на сторінці ініціативи «Дерусифікації Волині».

Зазначають, що перейменування п'яти вулиць і початок на змін на меморіалі – чудовий початок, але це був швидше борг за колись згаяний час, а також логічне завершення раніше започаткованих змін. Попереду 100 вулиць, а ще поруч успішні та швидкі зміни зі зміною назв у сусідніх містах та регіонах.

«Знаємо про наміри усунути зі складу комісії представницю Українського інституту національної пам'яті Ларису Бондарук. Вважаємо це неприпустимим, адже саме вона «тягнула» значну частку декомунізації та дерусифікації в місті. Щиро віримо у співпрацю з владою міста і депутатами міськради, а також готові фахово і без політизації процесу долучитися до дерусифікації міста»,  – йдеться у повідомленні. 
Міській владі  пропонують розширити коло спеціалізованої комісії з перейменування вулиць, тому 12 травня зареєстрували колективне звернення включити до складу комісії з впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади учасників ініціативної групи:
1. Важатко Оксана Георгіївна, директорка Волинського краєзнавчого музею;
2. Данильчук Анна Леонардівна, громадська діячка;
3. Конкевич Юрій Миколайович, журналіст;
4. Ватащук Мирослав Васильович, журналіст;
5. Літковець Тарас Миколайович, заступник декана факультету історії, політології та національної безпеки ВНУ ім. Лесі Українки.

Нагадаємо, що представники луцьких медіа просили місцеву владу завершити декомунізацію Меморіалу вічної слави, назв вулиць, а також очистити топоніму у Луцьку і селах міської громади від слідів радянсько-російського панування. Відповідне звернення до Луцького міського голови та депутатів міської ради підписали 22 журналісти, які працюють у луцьких засобах масової інформації та проживають у Луцькій громаді.

Згодом лучан закликали долучатись до процесу дерусифікації міського простору.

Читайте також: «Коли люди дізнаються правду, вона їх змінює», – Леся Бондарук про різну пам'ять Перемоги

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
14.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром