Арт-Батальйон: у Музеї Корсаків провели майстер-клас із виготовлення патріотичних квітів-брошок

12 Травня 2022, 19:05
У Музеї Корсаків студія «Оле-Арт» провела майстер-клас з виготовлення квітів-брошок 1573
У Музеї Корсаків студія «Оле-Арт» провела майстер-клас з виготовлення квітів-брошок

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків у рамках проєкту «Арт-Батальйон» творча студія «Оле-Арт» провела майстер-клас із виготовлення патріотичних квітів-брошок.

Подія відбулася 11 травня, на яку прийшли чимало зацікавлених у творчості й бажанні навчитися новому. Майстер-клас відвідала й журналістка Район.Культура.

Процесом керували мисткині Ольга, засновниця та викладачка студії, та її донька Іванна Грицюк

Мистецька студія «Оле-Арт» існує уже 17 років, упродовж яких разом із дітьми та дорослими, що приходять на заняття й майстер-класи, створюються безліч мистецьких проєктів, серед яких і квіти-брошки, яких виготовляли в Музеї Корсаків.

Патріотичні жовто-блакитні квіти вже стали брендом мистецької студії «Оле-Арт». Як розповіла Ольга, саме вони вигадали цю прикрасу. Ідея виготовлення квіток кольорів українського стягу виникла в перший тиждень війни, щоб підтримати патріотичний дух, а до цього квіти були довільних кольорів.

«Ідея в тому, щоби жінок розслабити і тримати в фокусі саме жіночу силу», — додає Ольга. 

Мисткиня зазначає, що ці прикраси вже стали багатофункціональними: спочатку їх прив'язували до сумок, потім почали прикрашати волосся, згодом чіпляли на руку, на рюкзаки і так далі. Пізніше засновниці «Оле-Арт» придумали робити ці квітки з вирізаними з картону пташечками, як декор

Жовто-блакитні квіти, яких вчора виготовляли на майстер-класі, відомі й закордоном.   

«Люди ж приходять до нас різні, переселенців дуже багато, які в нас це робили, а потім вони їдуть у різні місця — і вже закордоном наші квіточки. От і посил з України, що ми віримо в перемогу, хочемо, щоб усе було гаразд. Ми, жінки, своєю жіночою силою даємо проростати цим квітам у різних країнах», — каже Ольга Грицюк. 

Мисткиня розповіла, що прикраси вже з'явилися у Франції, також їх бачили на мітингу в Іспанії.

«Це така незначна забава, але вже впізнавана. Уже всі знають, що це ми їх робимо, «Оле-Арт», і йдуть до нас за тим, щоб мати частинку цього патріотичного духу», — додає Ольга Грицюк.

Процес створення цих патріотичних квітів не лише розважає присутніх на майстер-класах, але й заспокоює. 

«Це медитативна робота, коли ти просто вирізаєш, обпалюєш свічечкою, а потім сама утворюєш цю квітку — виходить така релаксуюча забава», — розповіла Ольга.

Мисткиня зазначила, що ці заняття відволікають людей від тривожних думок, які в період війни особливо інтенсивні. Каже, що на майстер-класах пробують повернути їх у період «тут і тепер», коли люди проживають процес прекрасного.

«Коли ми робимо щось, що асоціюється в нас з мирним життям, з тим, до чого психіка готова, вона каже: все нормально, я це знаю, цей процес мені знайомий. І навіть якщо ми зовсім трохи в цьому стані побудемо, ми дамо собі відпочинок від тривожності», — поділилася Ольга Грицюк.

Ольга й Іванна Грицюк та Леся Корсак
Ольга й Іванна Грицюк та Леся Корсак

«Жіноче товариство під спів пташок із ніжністю творило Квітки Перемоги, вдихаючи у них всю свою надію, віру та любов! І у кожної вийшла своя неповторна прикраса, що безсумнівно надихатиме на нові чудові справи, даруватиме сили на важкому шляху! Серед нас був і хлопчик, що вразив особливо, власноруч створивши собі Медаль! Впевнений, гордий погляд красномовно свідчить: його Медалі — попереду! P.S. Дякуємо Іванці та Ользі Грицюк за щирість, душевність і професіоналізм!» — прокоментувала Леся Корсак, керівна партнерка МСУМКу.

Нагадаємо, що в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків щодня проходять творчі зустрічі в рамках проєкту «Арт-Батальйон». Розпочала мистецький марафон мисткиня Олена Бурдаш. Приєднатися до марафону можуть усі творчі особистості, яким є що сказати мовою мистецтва.

Слідкуйте за анонсами на нашому сайті та на сторінці музею

Читайте також: З мистецтвом до перемоги: як у Музеї Сучасного Українського Мистецтва Корсаків організували арт-батальйон

У Музеї Корсаків уже відбулися зустрічі із письменником Миколою Мартинюком, співачкою Галиною Конах, письменницею Ольгою Ляснюк, пісняркою Ніною Ігнатовою, художницею Анастасією Малімон, живописицею Наталією Кумановською, поеткою Тетяною Регешук, пісняркою Марією Дорощук, колективом мистецького об‘єднання «Драбина», митцями Олександром Жаловагою та Денисом ТимошенкомДмитром Гілітухою, який організував китайську чайну церемонію, співачкою Інною Шковелюк, артистами театру-студії «Коло Лесі», художником Олександром Опарієм, поеткою Тетяною Власовою, актором Вадимом Хаїнським, музикантом Богданом Гембіком та Євгенію Нікішиною, учасниками волонтерського об‘єднання творчої молоді «Обійми та заспівай», учасниками онлайн-марафону української поезії «Крилом будь», народною майстринею Галиною Долговою, учасниками мистецького проєкту «Співай: своє», художницею Ольгою Навротюк, мисткинею Катериною Цихоцькою, громадською організацію «ФРІ Луцьк», яка провела літературне дійство «Пиши», співачкою Вірою Дудою, поеткою Галиною ЯструбецькоюКатериною Михалюк, яка провела майстер-клас з писанкарства, гончарем Миколою Шавулою, хореографом Олександром Безкровним.

Про проєкт: Музей сучасного українського мистецтва Корсаків формує «Арт-батальйон» та започатковує мистецький марафон, який триватиме аж до нашої ПЕРЕМОГИ.Відомо, що, окрім пізнавальної, естетичної, комунікативної та інших функцій, мистецтво має ще і компенсаторні та психотерапевтичні властивості, які поповнюють нестачу сил людини, дозволяють краще адаптуватися до складних умов навколишнього середовища та втішають. Тому МСУМК започатковує проєкт, який передбачає щоденні концерти, літературні зустрічі, вистави, перформанси, майстер-класи тощо.

Запрошуємо до лав «Арт-батальйону» музикантів, художників, поетів, філософів, літераторів та кожну творчу особистість, яким є що сказати мовою мистецтва.А всі жителі та гості міста можуть стати як глядачами, так і учасниками цього проєкту. Також ми переконані, що, відвідуючи мистецькі заходи, ви можете не тільки розвинути свій естетичний інтелект, здобути новий досвід та сублімувати негативні емоції, а й відволіктися від проблем сьогодення і поповнити свої сили.Запрошуємо щодня із 15:00 до 17:00 у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків, місто Луцьк, Карбишева, 1.

Керівниця проєкту — Анастасія Семенишина. 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024