У Рівному відбудуться безкоштовні екскурсії

12 Травня 2022, 12:24
У Рівному відбудуться безкоштовні екскурсії 403
У Рівному відбудуться безкоштовні екскурсії

Усіх охочих запрошують на недільні пішохідні тематичні екскурсії Театральною площею та Замковою вулицею. 

Про це повідомили на сторінці Рівненської обласної бібліотеки в фейсбуці.

Під час екскурсії учасники дізнаються про цікаві факти біографії людей, пов’язаних з історією міста, про ті унікальні старовинні споруди, що збереглися тут з минулих століть. 

Екскурсії відбудуться 15 травня. Початок о 13:00. Збір групи біля Рівненської обласної бібліотеки (вул. Короленка, 6). Телефони для довідок: 63-33-39, +38 067 360 7427.

Читайте також: 

На Рівненщині встановили скульптуру півника з Бородянки 

У Рівному відкрили новий мурал «Сміливий народ – сміливої країни»

Довідково:

Площа Театральна. Історія центральної частини міста цікава, адже розташована на давньому поселенні, тут вирувало життя, площа зазнала бомбувань, бачила розстріли, тут мешкали та працювали відомі люди. Під час війни частину вулиці Соборної, де нині Театральна площа, розбомбили. З 1941 по 1943 роки на місці будинку, що навпроти театру, була редакція газети «Волинь», де, зокрема, працювали Олена Теліга й Улас Самчук. Під час німецької, а згодом – більшовицької окупації на площі здійснювали показові страти українських націоналістів. У кінці 1950-х років здійснювалася інтенсивна забудова центральної частини міста. За проєктом О. Крилової в 1960 році завершили спорудження Рівненського обласного музично-драматичного театру. Театр, розрахований на 800 глядачів, швидко став одним із центрів культурного життя міста. 

Історія вулиці Замкової, яка дістала свою назву від споруди замку часів князів Несвицьких, сягає XV ст. Вже на початку ХVIII ст. князі Любомирські спорудили величний кам’яний палац на місці залишків старовинного дерев’яного замку. Замок був оточений садово-парковим ансамблем. У ХІХ ст. палац поступово руйнується і у 30-х роках ХХ ст. з невідомих причин згорів і більше не відновлювався. Палацово-парковий ансамбль князів Любомирських достовірно відтворений на макеті Рівного, який експонується в обласному краєзнавчому музеї. На місці колишнього замку нині  будівлі спортивного комплексу «Авангард» та будинок Центру науково-технічної інформації (ЦНТІ).

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024