Публіцист Микола Рябчук перерахував Шевченківську премію на ЗСУ

09 Травня 2022, 16:43
Фото: ZEIT Stiftung / David Ausserhofer 643
Фото: ZEIT Stiftung / David Ausserhofer

Український публіцист та журналіст з Луцька, лауреат Шевченківської премії-2022 Микола Рябчук перерахує благодійному фонду «Повернись живим» кошти, отримані цьогоріч на премії.

Про це повідомили на сторінці фонду у фейсбуці. 

Зазначається, що наразі лауреат переказав для війська вже 200 тисяч гривень.

«І ці кошти не тільки про благодійну допомогу, вони — про вчинок. Плануємо використати перекази публіциста, зокрема, на підсилення аеророзвідки — одного з пріоритетних напрямків нашої роботи», — йдеться в дописі.

Загальна сума «преміальних» грошей, яку збирається перерахувати Микола Рябчук, — 397 тисяч гривень. 

«Уже кілька днів я сумлінно міняю у телефоні «сімку», щоб зайти у свій український e-banking і переслати чергових 50 тисяч на «благодійну допомогу». По-своєму, це навіть добре, що я отримав лише 397 тисяч, а не кілька мільйонів, бо мусив би пересилати їх протягом місяця», — написав публіцист на своїй фейсбук-сторінці.

Нагадаємо, що Микола Рябчук став лауреатом Шевченківської премії-2022 у номінації «Журналістика, публіцистика» за книгу «Лексикон націоналіста та інші есеї».

Читайте також: «Скоробагацький ренесанс» у культурному центрі: письменник Микола Рябчук про Луцьк

Довідково: Микола Рябчук — український журналіст, публіцист, поет, прозаїк, перекладач, колумніст, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка 2022 року. Уродженець міста Луцька. Почесний президент Українського ПЕН-клубу. Автор двох десятків книжок та кількох сотень статей в українській і міжнародній періодиці.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024