Фестиваль «Чілдрен Кінофест» запрошує дітей і підлітків узяти участь у конкурсі

05 Травня 2022, 16:41
Фестиваль «Чілдрен Кінофест» запрошує дітей і підлітків взяти участь у конкурсі 4901
Фестиваль «Чілдрен Кінофест» запрошує дітей і підлітків взяти участь у конкурсі

У межах 9-го міжнародного кінофестивалю для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» вшосте відбудеться Конкурс короткометражних фільмів, знятих дітьми.

Про це журналістів Район.Культура повідомили організатори.

До участі можуть бути подані роботи юних режисерів та режисерок віком від 7 до 14 років. Переможці отримають нагороди — від 4 до 15 тисяч гривень. 

Дедлайн прийому заявок продовжено до 18 травня. Умови та вимоги знайдете за посиланням.

До складу журі увійшла режисерка coming-of-age-стрічки «Стоп-Земля» Катерина Горностай, уродженка Луцька, а окрім неї серед журі — режисер гітової комедії «Мої думки тихі» Антоніо Лукіч та акторка театру й кіно Оксана Черкашина.

Читайте також: Фільм «Стоп-Земля» виходить онлайн в Україні

«Сьогоднішні діти — майбутні дорослі громадяни та громадянки нашої держави, які за якийсь час формуватимуть політичні й культурні ландшафти. Дивлячись на їхні роботи, ми маємо можливість вже сьогодні трохи зазирнути в майбутнє.

Всім учасникам і учасницям бажаю пам‘ятати, що найважливіша оцінка вашої роботи — це зацікавлені, усміхнені та уважні погляди глядачок і глядачів. З нетерпінням чекаю подивитись Ваші роботи!» — членкиня журі Оксана Черкашина.

Журі конкурсу
Журі конкурсу

Читайте також: «Чіпляє до мурах», – перші враження від фільму «Стоп-Земля»

Журі визначить найкращі ігрові та анімаційні фільми в двох вікових категоріях: 7—10 та 11—14 років. Окрім цього, юні глядачі та глядачки оберуть фільм, який буде відзначено Призом глядацьких симпатій.

Повна програма фестивалю буде оголошена в травні. Наразі представлена її ретроспективна частина — спеціальна добірка серій «Крота» до 65-річчя мультсеріалу.

9-й Чілдрен Кінофест відбудеться з 3 до 12 червня 2022 року в онлайн-форматі на сайті «Чілдрен Кінофест» для глядачів із території України та Польщі. До 18 травня триває прийом заявок на участь у Конкурсі короткометражних фільмів, знятих дітьми.

Читайте також: Британська платформа Boiler Room запустила онлайн-фестиваль українського кіно

Постер
Постер

Фестиваль «Чілдрен Кінофест» проводиться за підтримки House of Europe.

Медіапартнери: Kinofilms.ua, Kinowar.com, Нова українська школа, Теленеделя.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024