Луцька художниця продає свої картини, щоб допомогти біженцям

05 Травня 2022, 15:35
Алла Харчук зі своєю картиною «Дорослі діти» 785
Алла Харчук зі своєю картиною «Дорослі діти»

Художниця з Луцька Алла Харчук продає свої картини, щоб направити виручені гроші на допомогу переселенцям.

Про це жінка розповіла журналістам Район.Луцьк

За словами Алли, ідея продати картину для благодійної цілі не нова, адже вона і раніше неодноразово організовувала доброчинні виставки та творчі проекти. 

«Дуже важливо у цих страшних реаліях не бути переможеним злом. А бути тим, хто створює навколо себе оазис добра, в якому можна зігріти тих, хто поряд, тих, хто тікає від війни. Щоб ми не просто вижили, щоб ми лишилися людьми, які люблять, підставлять плече і насправді турбуються про потреби один одного», – розповідає Алла Харчук. 

Зараз художниця виставляє на благодійний продаж два полотна. Перше з них – це остання картина, написана перед війною. Її, каже, створювала в натхненному настрої, з позитивними емоціями, з поглядом у майбутнє.

«Вона створена  у життєрадісних кольорах, в ній багато жовтого. Назва картини – «Дотягнутися до мрії». Думаю, що кожен може подумати про свої мрії, плани та цілі, яких хоче досягнути», – зазначає Алла. 

Друга картина, розповідає жінка, – єдина, яку написала під час війни. Її назва – «Дорослі діти» або «Справа в тому, що в мене немає дому». Нині це полотно розміщене у галереї Kunstwerk Varel ART GALLERY & EVENTS в Німеччині.

«Її я написала після перегляду трагічних новин. Дивлячись на цих діток на картині, кожен може згадати якусь історію зі свого сумного сьогодення. Можливо, ці діти втратили батьків, а, може, дочекалися їх. Можливо, вони у безпечному місті, а може, вже повернулись  або чекають на евакуацію... Але зрозуміло одне: вони точно стали дорослими занадто рано», – розмірковує мисткиня. 

Ціна полотен стартує від 15 тисяч гривень. Кошти від продажу Алла Харчук планує передати конкретним сім'ям, які втекли від війни до Луцька. З деякими родинами, каже, вже встигла познайомитися. Про передачу грошей художниця обіцяє звітувати на своїх сторінках у соціальних мережах. 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024