У США на аукціоні продаватимуть радивилівські вишиванки

03 Травня 2022, 17:45
У США на аукціоні продаватимуть радивилівські вишиванки 1579
У США на аукціоні продаватимуть радивилівські вишиванки

У США на благодійному ярмарку-розпродажі продаватимуть радивилівські вишиванки.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Радивилівської громади.

Усі виручені на благодійному ярмарку-розпродажі кошти спрямують на потреби Збройних сил України. Ініціативу жительки Польщі з українським корінням підтримали у Радивилівській громаді.

Так, у місті та старостинських округах громади для аукціону збирали вишитий одяг та речі домашнього інтер’єру, декоровані вишивкою. Рушники, сорочки, скатертини та серветки, подушки, обруси, в різний час з любов’ю помережані руками майстринь, приносили у службу в справах дітей Радивилівської міської ради, що координувала акцію.

Всього за один день зібрали дуже широкий перелік рукодільної краси, вдалось відшукати й цілком унікальні речі. Наприклад – святковий  жіночий костюм, вишитий давньою технікою, на благу справу віддала жителька Перенятина пані Оксана Желізняк. А також давній чоловічий жупан з аплікацією. Ці автентичні речі давнього українського гардероба, без сумніву, стануть окрасою благодійного ярмарку.

Особливо щедрим, зазначають організатори, був внесок радивилівчанки Надії, яка передала на аукціон чималий вишитий спадок своєї нині вже покійної бабусі – Ірини Миколаївни Подавець. Близько трьох десятків картин, виконаних майстринею за життя, будуть відправлені разом з іншими речами на благодійну торгівлю в США.

«Вишиванка – не лише етнічний одяг, який символізує нашу ідентичність, вишиванка – це ще й оберіг, символ сили та сміливості волелюбного народу України. Пишаємось українським!», – йдеться у дописі.

Читайте також: У Радивилів з Німеччини надійшла благодійна допомога

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024