Ед Ширан та Антитіла презентували спільну пісню про війну в Україні

02 Травня 2022, 12:26
Фрагмент з кліпу ВІДЕО 4874
Фрагмент з кліпу
Всесвітньовідомий співак Ед Ширан та український гурт «Антитіла» презентували спільний трек «2 step/Сирени обірвали наш сон...» про війну в Україні.
 
Про це повідомив фронтмен гурту Тарас Тополя на офіційній сторінці гурту в фейсбуці.
«Пропозиція від команди Еда записати спільну пісню – це ще один вияв підтримки від народу Великої Британії й безпрецедентний вчинок, який гарантовано створить потужний імпульс. Антитіла виконували свою роботу як військовослужбовці, нам було не просто створити і записати українську лірику й вокал у студії. Окрім того, студія Bobina Records, на якій ми зазвичай записували власні пісні опинилася під окупацією. Але завдяки Максиму Сиволапу, нашому другу і незмінному співавтору та аранжувальнику багатьох пісень, ми справилися зі своєю частиною», – йдеться у повідомленні.
В українському тексті до пісні Еда Ширана 2Step Тарас Тополя  вирішив розказати власну історію того, як для його родини почалася війна. І це не лише його історія, це історія мільйонів українців, сім’ї яких розлучили, а подекуди і назавжди, жахливі бомбардування й війна.
 
Усі виручені кошти з монетизації відео на ютубі та з роялті підуть на благодійність до Music Saves UA, проєкту Всеукраїнська Асоціація Музичних Подій.
 
Також «Антитіла» зазначають, що присвячують це відео пам’яті українського режисера Дмитра Маніфеста, життя якого обірвалося занадто рано. Режисером та продюсером відео виступив друг Дмитра Маніфеста – Дмитро Шмурак. Він зі своєю командою в неймовірно стислі терміни, професійно й бездоганно реалізував все задумане, розуміючи що гурт «Антитіла» буде не в змозі повноцінно долучитися до зйомок. 
«Є люди, які готові йти з тобою і у вогонь, і у воду. Саме завдяки нашій дружбі з Маніфестом мені стало зрозуміло, що робити щось в половину сили немає сенсу. Життя дуже бентежне і тому, коли Антитіла попросили мене підтримати і фактично спродюсувати та самостійно відзняти відеокліп, я одразу погодився, хоча розумів, що це дуже складне завдання. Ми з командою намагалися зробити все можливе, щоб робота вдалася. Якби Діма був живий, він би точно був з нами на знімальному майданчику. Хлопцям хочу передати тільки одне – повертайтеся живими!», – ділиться Дмитро Шмурак.
Довідково: Дмитро Маніфест – український оператор та режисер, кліпмейкер. Був засновником відеопродакшну повного циклу Manifest Production і співпрацював із багатьма артистами. Режисер зняв кліпи для DZIDZIO, Ivan Navi, Тіни Кароль, Олі Полякової, Аліни Гросу, СКАЙ та багатьох інших.
 
Помер у віці 30 років у жовтні 2020 року, від раку.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024