На Рівненщині встановили скульптуру півника з Бородянки

28 Квітня 2022, 14:38
Півник в Березному / Фото Радіо.Трек 1679
Півник в Березному / Фото Радіо.Трек

У Березному, що на Рівненщині, встановили двометрову скульптуру півника з Бородянки, який став символом стійкості та незламності українців.

Про це пише Радіо.Трек.

Двометрового півника створив відомий скульптор з Харкова Олександр Сердюк, якого прихистили в місті.

«Використали найдоступніші матеріали — цемент і пісок, місцеві підприємці нам усе закупили!!! Півник з Бородянки, на мій погляд, символ української величі та самобутності. Тож за нами перемога», – зауважив скульптор Олександр Сердюк.

Читайте також: Розмова з Сердюком і Антипом в Музеї Корсаків

Як зазначає Радіо.Трек, роботи харківського скульптора є у приватних колекціях у Польщі та Ізраїлі. До війни він працював у Харківській державній академії дизайну і мистецтв. Тиждень перебували в Харкові, а коли місто почали обстрілювати з авіації — евакуювалися. Родина виїхала до Естонії. А сам Олександр знайшов прихисток у Березному.

Секретарка Березнівської міської ради Анастасія Власюк розповіла, що на центральній площі для півника виділили спеціальне місце.

«Міська влада не витрачала коштів на пам'ятник. Його виготовлення профінансував місцевий житель», – зазначила посадовиця.

Відомий вже на весь світ півник з Бородянки став героєм багатьох новин, артів та мемів. Читайте всю його історію у нашому матеріалі «Символ стійкості: вцілілі керамічний півник та кухонна шафка на будинку в Бородянці». Журналісти Район.Культура зібрали інформацію про походження фото кухонної шафки з Бородянки, автора дивом вцілілого керамічного півника, який стояв на шафі, подальшу долю керамічного виробу та власницю квартири, де висіла шафа, а ще зібрали підбірку артколажів, створених зі світлини. 

Читайте також: Ще один символ стійкості: на Київщині вціліла кухонна шафка із закрутками

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024