У луцькій бібліотеці зібрали 300 книг для українських переселенців у Польщі

24 Квітня 2022, 16:04
У луцькій бібліотеці зібрали 300 книг для українських переселенців у Польщі 794
У луцькій бібліотеці зібрали 300 книг для українських переселенців у Польщі

В обласному центрі Волині бібліотекарі зібрали 300 книжок для волонтерської допомоги українцям, які переїхали в Польщу. Нині їх готують до нового відправлення.

Про це розповіла заступниця директора Центральної бібліотеки для дітей міста Луцька Ніна Бочарова, пише Суспільне.

З її слів, із початку повномасштабної війни українські книги тричі відправляли закордон. Акцію під назвою «Подаруй бібліотеці книгу», яка нині поширилася за межі області, говорить Ніна Бочарова, започаткували ще в мирний час.

«Це був Жешув, Ловіц, Варшава – книги йдуть до дітей, підлітків, які сумують за своєю літературою та збираємо й програмову літературу. Збирають нові книги та ті, які добре збереглися», – говорить заступниця директора бібліотеки.

Частину книжок зібрали в бібліотеці-філії № 2 для дітей. Лучанка Ольга Суровцева, яка долучилася до акції та принесла найбільше книг, розповіла: оголошення про збір побачила у соцмережах.

«Ми вирішили передивитися з сином бібліотеку домашню. Він дорослий хлопець, а книг зібрало чимало дитячих. І вирішили їх віддати, щоб вони продовжували своє життя. Знайшли багато книжок, навіть важко було їх нести», – каже жінка.

Для відправлення збирають як дитячу, так і дорослу літературу, – зазначила завідувачка бібліотеки філії № 2 для дітей Інна Семенюк.

«Через волонтерську спільноту до нас звернувся наш колега, один із керівників бібліотек у Варшаві з проханням зібрати для наших біженців україномовну літературу, бо в них є багато російських книг, але, на жаль, немає української», – додала Інна Семенюк.

Окрім волонтерської діяльності, бібліотека нині працює як артцентр, де читачі можуть гратися, вчитися та культурно розвиватися під час мистецьких акцій, – розповідає Інна Семенюк.

За період повномасштабного вторгнення російських військ в Україну в бібліотеку записалися 15 переселенців.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024