Великодній мистецький проєкт «Ми є!»: у Рівному покажуть благодійний онлайн-концерт

23 Квітня 2022, 13:16
Фото генеральної репетиції проєкту: Дмитро Головченко 926
Фото генеральної репетиції проєкту: Дмитро Головченко

У Рівному презентують благодійний онлайн-концерт у рамках великоднього мистецького проєкту «Ми є!».

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Рівненської обласної філармонії.

«Музика — це маленька частина великої армії», — Рівненська обласна філармонія.

Подія відбудеться на Великдень, 24 квітня, о 18:40. Транслюватимуть концерт на регіональних телеканалах Суспільного і на Youtube-каналі Суспільне Рівне.

Організатор — Рівненська обласна філармонія в колаборації з провідними музикантами, літераторами Рівненщини. Співорганізатор — Суспільне. 

Ініціатор і автор проєкту — хормейстер Національної опери Олександр Тарасенко, який, згуртувавши довкола себе хорових співаків з Києва, Дніпра, Одеси, Кривого Рогу та Рівного, презентуватиме програму творів українських сучасних композиторів: Євгена Станковича, Валентина Сильвестрова, Ганни Гаврилець, Юрія Шевченка, Лідії Васіної.

Під час концерту виконуватиметься твір сучасного естонського майстра Ерккі-Свен Тюйра, а також в авторському виконанні прозвучить поезія Ірини Баковецької-Рачковської та Андрія Пермякова у поєднанні з найкращими зразками сучасної української хорової та інструментальної музики. 

Як зазначають організатори, усі твори виконуються у Рівному вперше, а «Ukrainale» Е.-С.Тюйра, написаний композитором у перші дні російсько-української війни, — це всеукраїнська прем'єра.

Під час телетрансляції проводитиметься збір коштів на потреби ЗСУ.

Читайте також: У Рівному Олег Собчук, лідер гурту «СКАЙ», виступив для захисників України

Афіша
Афіша

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024