Папа Франциск скасував зустріч із патріархом кірілом, про що пожалкував

22 Квітня 2022, 16:46
Папа Римський Франциск 3288
Папа Римський Франциск

Ватикан вирішив скасувати заплановану на червень зустріч Папи Римського Франциска з патріархом російської православної церкви кірілом, який підтримав війну Росії проти України.

Про це Франциск сказав в інтерв'ю аргентинському виданню La Nacion, пише «Європейська правда».

«Жалкую, що Ватикану довелося відкласти другу зустріч з патріархом кирилом, яку ми запланували на червень у Єрусалимі. Але наша дипломатія розуміла, що зустріч у цей час може призвести до великого замішання. Я завжди виступав за міжрелігійний діалог», — сказав Папа Франциск.

Агентство Reuters повідомило 11 квітня, що Ватикан розглядає можливість продовження поїздки Папи Римського до Лівану 12-13 червня на один день, щоб він міг зустрітися з Кірілом 14 червня в Єрусалимі.

Це була б їхня друга зустріч. Франциск та кіріл зустрічалися на Кубі у 2016 році і це була перша зустріч між Папою та главою російської православної церкви після Великого розколу, який розділив християнство на східну та західну гілки у 1054 році.

Читайте також: «Війна завжди жорстока. Я готовий зробити все, що можу», – Папа Римський про Бучу

Європейська правда пише, після початку війни Франциск неодноразово молився за мир для України. Однак лише через місяць від початку російської агресії він зміг визнати, що Україна зазнала нападу. Але хто саме напав на неї – понтифік не назвав. 

Нагадаємо, що в Римі у Страсну п'ятницю, 15 квітня, на одному з відрізків традиційної Хресної дороги хрест тримали українка і росіянка, символізуючи «примирення» двох народів під час війни без каяття агресора. Такий перформанс викликав протести не лише пересічних людей в Україні, а й українського посла при Святому Престолі, київського архієпископа та інших. Читайте про реакцію в Україні на цю акцію за посиланням.

Читайте також: Масові вбивства мирного населення – ознака геноциду, – Епіфаній

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024