Фільм «Стоп-Земля» виходить онлайн в Україні

20 Квітня 2022, 18:45
Кадр з фільму 1853
Кадр з фільму

Фільм уродженки Луцька, режисерки Катерини Горностай «Стоп-Земля» про життя сучасних 16-річних школярів тепер доступний до перегляду онлайн.

Стрічку можна подивитися на Takflix, OLL.TV, MEGOGO, 1+1 video та «Київстар ТБ». Про це повідомили на офіційній сторінці фільму в фейсбуці.

Світова прем’єра стрічки відбулася на 71-му Берлінському кінофестивалі, де фільм отримав «Кришталевого ведмедя» як найкращий повнометражний фільм (Crystal Bear for Best Feature Film by the Generation 14plus Youth Jury).

 
 

«Стоп-Земля» — це підліткова драма, в якій порушуються проблеми дорослішання, першої серйозної закоханості, комунікації з оточенням, сприйняття себе та віднайдення свого місця у світі та інші. 

Читайте також: «Чіпляє до мурах», – перші враження від фільму «Стоп-Земля»

Нагадаємо, однією з фішок драми є те, що режисерка залучала до зйомок не акторів-професіоналів, а звичайних київських школярів, які до «Стоп-Землі» не мали акторського досвіду.

 

 

До виходу в прокат фільм зібрав декілька престижних премій. Першим стрічку відзначив Берлінський міжнародний кінофестиваль (Берлінале), присудивши Кришталевого ведмедя від юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus (саме на Берлінале й відбулася прем'єра «Стоп-Земля»), а також фільм виграв головний приз на німецькому фестивалі Fünf Seen Filmfestival, переміг у трьох категоріях на Одеському міжнародному фестивалі та у п'яти категоріях на Національній премії кінокритиків «Кіноколо».

Читайте також: «Стоп-Земля»: скільки склали касові збори фільму

Довідково: Катерина Горностай — українська режисерка і сценаристка, яка народилася у Луцьку, – членкиня журі кінофестивалю «Wiz-Art» (2014), членкиня Української кіноакадемії (з 2017), лауреатка 71-го Берлінського міжнародного кінофестиалю (2021) та 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю (2021).

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром