На найбільшому книжковому фестивалі Франції буде український стенд

20 Квітня 2022, 13:43
Книги 520
Книги

В Парижі триватиме Festival du Livre de Paris — найбільший книжковий фестиваль, орієнтований на французьких читачів, де представлятимуть видання, що вийшли друком у Франції, серед інших — переклади іноземної літератури, зокрема й української. 

Про це повідомили у пресслужбі. Пише Суспільне.

На основній локації фестивалю, який проходитиме з 22 по 24 квітня, стоятиме Український стенд зі слоганом «Україна – серце Європи, що б’ється» (Ukraine: le cœur battant de l’Europe), де покажуть книжки, які розповідають про сучасну українську культуру.

Культуру, яка відновилася в роки незалежності, але яка перебуває сьогодні під загрозою. Ми закликаємо інтелектуальну культурну спільноту Франції не дозволити її знищити, допомогти нам зберегти все те, чого ми досягли, у що ми вклали наше серце в літературі, мистецтві, музиці, кіно після утисків російської імперії, радянських репресій і що сьогодні росія хоче зруйнувати, розв’язавши війну проти нашої країни.

На Українському стенді читачі зможуть знайти видання українських авторів останніх років — наприклад, твори «Лексикон інтимних міст» Юрія Андруховича, «В Ізоляції» Станіслава Асеєва, «Понаїхали» Артема Чапая; сучасну драматургію (Наталія Ворожбит «Погані дороги»), твори українських класиків в перекладі, а також книжки для дітей. Крім того, на стенді можна буде погортати книжку «Україна. Їжа та історія» французькою і відкрити для себе історію, культуру та звичаї України через її гастрономічні традиції. Публікацією видання займалося одне з найбільших видавництв Франції Editions de La Martiniere Cuisine.

Також в програмі фестивалю – події з українськими авторами, зокрема розмова з письменником Андрієм Курковим і презентація його роману «Сірі бджоли» французькою та зустріч з письменницею Софією Андрухович.

Читайте також: Як працює видавнича сфера під час війни

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024