У Ковелі влаштували майстер-клас з писанкарства для діток-переселенців

20 Квітня 2022, 08:53
У Ковелі влаштували майстер-клас з писанкарства для діток-переселенців 406
У Ковелі влаштували майстер-клас з писанкарства для діток-переселенців

Напередодні Великодніх свят у галереї мистецтв відбувся майстер-клас з писанкарства.

Його влаштували Світлана Солодун та Оксана Цюп’яшук для діток, які приїхали з різних регіонів України. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Упродовж години під керівництвом закоханих в свою справу художниць, тривало перетворення звичайного яйця у витвір мистецтва.

Малеча навперебій просила фарбувати їх писанки у кольори національного прапора. Малюнки теж були патріотичні. Діти дуже раділи, що у них все вдалось.

«Для більшості – це перше знайомство з прадавнім українським мистецтвом, Приємно, що все більше родин приходять до нас на заняття. Хочеться вірити, що ця терапія мистецтвом їм допомагає. Писанкарство – досить непроста техніка, але нікого не лишає байдужим», – говорить Оксана Цюп’яшук.

Оксана Цюп’яшук
Оксана Цюп’яшук

Її колега Світлана Солодун розповідає, що зараз її діти разом з бабусею перебувають в Утені. Це литовське місто-партнер Ковеля. І там їх теж навчали писанкарству, допомагали поринути в атмосферу Великодніх свят. А ще учні місцевої художньої школи підготували серію малюнків про Україну. І тепер вони прикрашають автобусні зупинки та вулиці міста.

«А ми теж прагнемо, аби нашим гостям було добре у Ковелі. Вони відчували увагу й турботу. А такі творчі зустрічі сприяють цьому», – додає Світлана.

Додому діти понесли яскраві барвисті писанки, як символ віри та надії. А від управління культури, молоді, спорту та туризму кожен отримав у подарунок іграшку.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024