SunSay в центрі Луцька співав російською мовою

15 Квітня 2022, 10:08
Андрій Запорожець 3535
Андрій Запорожець

Луцька співачка Галина Конах прокоментувала виступ харківського виконавця Андрія Запорожця, відомого як SunSay, який співав у центрі Луцька російськомовні пісні. Також Андрій Запорожець скандально відомий своїми проросійськими поглядами та гастролями в росії.

Такий допис вона виклала на своїй сторінці у фейсбуці.

Подаємо текст без змін:

«Луцьк, привіт!

У вас все добре?

А у мене тут один когнітивний дисонанс…

… Вечір, вулиця Лесі Українки.

Коротка передісторія: саме тут, поряд з пам’ятником Кості Шишку, луцькі митці організували круту штуку — музичний фронт, де усі бажаючі можуть прийти — поспівати й заграти, зібравши кошти на потреби ЗСУ. До слова, я теж планувала приєднатися найближчим часом.

Вчора, чисто випадково, дізналася, що у нашому місті перебуває досить відомий музикант з Харкова — SunSay (соліст колишнього гурту «5’nizza»). Й воно, наче, нічого — мега-талановитий співак — тут, поряд з нами. Та є одне велике АЛЕ: ще пару місяців тому (кого обманюю — останні вісім років) він активно гастролював у Росії, будучи там досить популярним й, до поки у Харків не полетіли снаряди — він й не збирався припиняти свою діяльність (скріни-підтвердження додаю). Ба більше, планував робити свої концерти й цієї весни. Цікаво, а чому не поїхав? Наче, ніщо ж не «заважало», чи не так?..

… 14 квітня 2022, Луцьк, вулиця Лесі Українки, таваріщь Запорожець співає свій російськомовний репертуар, котрим, ще 29 листопада 2021 року, успішно розважав московську аудиторію клубу «16 тонн». Для інформації, у тому ж клубі, Андрюша виступав і 6.02.2021, і 17.03.2018 й продовжував би це робити надалі, якби «рускій мір», завзятим голубом якого він був протягом усієї своєї кар’єри, не прийшов у його рідне місто.

SunSay не полінувався й приїхав, зі своєю «місією», до Луцька!

Звертаюся до тих, хто там підтанцьовував й підплескував (з тими, хто акомпонував — з’ясувала на місці) — про «кенсел калчєр», я так розумію, у нас не чули? У вуха нікому не тисло? Все вірно? Так?

Я три хвилини чекала, аби вищезгаданий виконавець, завершив свій перформанс й воліла з’ясувати, чи потребує пан артист допомоги у підборі україномовного репертуару? До слова, він у нього є, але саме сьогодні, «голуб міра», остаточно утвердившись серед лучан — заволав мовою окупантів, в ЦЕНТРІ ЛУЦЬКА! Й я його, частково, розумію, адже за цей час, підозрюю, йому ніхто не поставив незручних запитань (про концерти в Росії, в анексованому Криму, про його сьогоднішню позицію) — обслуговували, поїли кохфем й тд.

Агов, війна тільки набирає обертів, а ви вже забули?

КАМОН, ЛЮДИ, ВИ У СВОЄМУ РОЗУМІ ?!

Завершую допис, адже отримала сповіщення про чергову повітряну тривогу й скільки їх ще буде — лише Богу відомо.

Той факт, що у цей час й за цих обставин, у яких ми сьогодні живемо — ЖОДНІЙ людині, з там присутніх — не спало на думку поцікавитися у Andrey Sunsay Zaporozhets, що він тут робить — турбує мене найбільше.

Й болить, що усім усе норм.

Звісно, не була б то я, якби не спробувала увійти в діалог зі співаком, та побачила лише білі підошви, котрими SunSay досить швидко, накивав й на моє, вступне, «а чому не українською?», розвівши руки, відповів — «патамушта»…

…Торкнувшись своєю маленькою долонькою моєї заціпенілої руки — до реальності, з глибокого спантеличення, мене повернула чотирирічна Анастасія — донечка знайомої, з котрою не бачилися, приблизно, двадцять років й, фактично, випадково, пересіклися на моєму майстер-класі. Якось негоже було «усе те», що накипіло всередині, продовжувати при цій милій дівчинці…

А я продовжу. Й питаннь у мене, ох, як багато…

А до «музичного батальйону» — я обов’язково приєднаюся, але за умови, якщо у той мікрофон більше не будуть співати вуста «чєлавєкав міра», нагадаю «рускава», мо‘, хто вже встиг забути…

P.S. Скільком ракетам потрібно розірватися у Луцьку, аби ви нарешті прозріли?»

Відео зі сторінки Галини Конах:

Скріншон списку концертів СанСея (SunSay) в Росії:

Читайте також:

Журналісти Район.Культура зібрали думки тих, хто прокоментував допис співачки. Багато хто підтримав Галину Конах у коментарях щодо російськомовного виступу Андрія Запорожця, співака, який раніше виступав у росії.

«Так, це ппц((( Завтра буде табличка «Заспіваєш російською — підеш за російським кораблем». Бо формат «вільної сцени», хоч і з чіткою умовою — «категорично не російська» таки разово дав збій», — написала Руслана Порицька, режисерка і акторка театру ГаРмИдЕр.

«Лютий треш((( Галя,всьо по ділу розклала. Поки людям не дійде,нічого не зміниться. Нам потрібна масова трансформація на укрохвилю, інакшого не дано!» — прокоментував Сергій Абрамчук, шоумен.

«Заглянув на сторінку Андрія.. найбільш прикро те, що немає жодного посту щодо війни.. навіть про рідний Харків, який так бомблять кацапи...» — додав Андрій Тимчук, вокаліст гурту «Флайза», артдиректор та DJ пивного клубу «Оболонь, Кораблик».

«Гарна публікація!! Що вже має статись, щоб свідомі українці перестали бути до нудоти толерантними із не дуже таки свідомими?? Запитую себе. І я не кажу про агресію, я кажу про «культуру відміни» та банальне зауваження», — написала Юлія Герштун.

«Хай вчить українську мову, і негайно міняє репертуарчик! Закінчились його «чтокакі». Час переселенцям поважати те, за що воюємо!» — прокоментувала Олена Ластівка, актриса театру і кіно.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024