Сергій Жадан отримав Премію Свободи

14 Квітня 2022, 16:04
Сергій Жадан в Музеї Корсаків 693
Сергій Жадан в Музеї Корсаків
Сергій Жадан, як і багато інших культурних діячів, бере активну участь у війні проти України, особливо переймається долею свого міста – Харкова.
 
Днями він отримав Премію Свободи від фундації Франка Ширрмахера – легендарного видавця Франкфуртер альгемайне цайтунг. Про це він повідомив на своїй сторінці в фейсбуці.
 
Премія свободи цього року вручається вперше, разом із традиційною премією фундації. 
«Дякую організаторам за цей жест підтримки України – для нас сьогодні увага й підтримка світу справді є дуже важливою. Грошову складову премії – 10 тисяч швейцарських франків – радо віддам на волонтерські потреби: куплю пару бусів для хороших людей», – написав письменник.
Також Сергій Жадан повідомив, що 9 квітня в Берні за ініціативи посольства республіки Польща та Вищої школи мистецтв було проведено концерт на підтримку України. Зібрані під час концерту кошти, 7 тисяч швейцарських франків, організатори передали йому та його команді на потреби України.
«Використаємо їх на добрі справи) Друзі, велика подяка всім, хто нині підтримує Харків. Нам справді важливі ці тепло та увага. Вистоїмо, витримаємо, переможемо», – сказав Жадан.
Нагадаємо, письменник продав на благодійному аукціоні свої Мартензи  (черевики), у яких виступав «від Станиці Луганської до Ужгорода». Також наприкінці березня разом із командою потрапив під обстріл.
 
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024