Під Маріуполем після 3 днів тортур рашистами помер 78-річний письменник Євген Баль

09 Квітня 2022, 09:47
Євген Баль 2346
Євген Баль

Під Маріуполем в селі Мелекіне після триденного катування російськими військовими помер 78-річний письменник і журналіст Євген Баль.

Про це повідомив представник Національної спілки письменників Павло Кущ на своїй сторінці у фейсбуці.

«Загинув Євген Баль — капітан 1 рангу, член Національних спілок журналістів і письменників, автор книг «Фарватер не відомий», «Меридіани штурмана Барка», «Хроніки пса Филимона» та інших, багатьох публікацій у пресі», — написав Кущ.

Як зазначає Павло Кущ, до «будинку Євгена Баля орки увірвалися 18 березня. Під час потворного «шмону» відшукали фото морського офіцера з українськими морпіхами, членський квиток Національної спілки письменників України та інші «докази фашизму».

«Він підтвердив, що його добряче попобили за ці три дні і є важкі ушкодження, але запевнив, що обов'язково одужає», — пригадує Павло Кущ.

Загарбники відпустили Євгена Баля 21 березня зі словами: «нє воюєм с вєтєранамі флота СССР». Проте письменник не оговтався після катувань і помер 2 квітня, не доживши декілька днів до свого 79-річчя. 

«Цинізм рашистів ще й у тому, що капітана 1 рангу — підводника Євгена Баля захопили якраз 19 березня, коли відзначається День моряка-підводника», — Павло Кущ.

У дописі також зазначено, що Донецька обласна організація Національної спілки письменників України звернеться до керівників НСПУ, аби посмертно нагородити Євгена Миколайовича Баля орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Читайте також: Російські окупанти розстріляли українського вченого та перекладача Олександра Кислюка

Євген Баль
Євген Баль
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024