Казкове укриття: у Володимирці малечі облаштували яскравий сховок від бомбардувань

05 Квітня 2022, 12:32
Діти малюють 944
Діти малюють

Упродовж двох тижнів у Володимирці активісти-переселенці та дітлахи перетворювали звичайне укриття в підвалі місцевого дитсадка на яскраву та затишну місцину.

Про це Район.Вараш повідомили у селищній раді.

Було
Було

Вадим Артеменко, В’ячеслав Хижняк та Ельза Сергійчук – переселенці з Києва. Війна закинула їх на Полісся. Вадим та Ельза – художники. В’ячеслав – столяр. Їхній бізнес – виробничо-творча майстерня C.I.Form – зупинився, проте у Володимирці вони зуміли спрямувати свою енергію у нове русло. Відтак дорослі ідею народили, а діти допомогли її втілити в життя. 

Ховаючись від авіазагрози діти зможуть у фарбах зберегти згадку про зруйновані війною українські міста.

«Київ, Чернігів, Харків, Маріуполь – це ті міста, які уже ніколи не будуть такими, як були. Хіба на дитячих різнобарвних малюнках», – зауважують у селищній раді.

З дерева та стружкових плит у підвалі зробили кімнатку, заґрунтували стіни, створили фон та контури малюнка.

У композиції можна знайти пам’ятник Володимиру Великому у Києві, найбільший у світі і тепер знищений літак Мрія, церкви та собори, кущі та дерева. Ну і звісно місцини рідного Володимирця.

«Передати емоції дітей неможливо. Це треба бачити. Вони туди тепер біжать, ще й батьків із собою тягнуть: «Мамо, дивись, цей літак намалював я!» Хтозна, можливо цей малюнок літака надихне його у майбутньому, через років 10-15, конструювати уже справжні літаки, втілюючи в дитинстві народжену мрію», – зауважують у селищній раді.

Це панно розбірне.

«Коли війна закінчиться, ми винесемо його і розмістимо десь у Володимирці. Щоб через багато років уже дорослі колись діти могли підвести до нього свою малечу зі словами: «А це дерево малював я!»» – додають володимирчани.

Читайте також: У Вараші бомбосховища прикрашають позитивними малюнками

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39