У Рівному діти роблять янголів з побажаннями для захисників України

02 Квітня 2022, 18:17
У Рівному діти роблять янголів з побажаннями для захисників України 1525
У Рівному діти роблять янголів з побажаннями для захисників України

У Міському будинку культури міста Рівне діти зробили понад пів сотні янголів з побажаннями для українських військових. Дітки з батьками виготовляли їх на майстер-класах керівниці студії декоративно-ужиткового мистецтва Анни Крилошанської.

Про це повідомляє Суспільне Рівне.

На фото нижче — один з янголів-охоронців, який незабаром має підбадьорити когось із українських бійців.

ФОТО Суспільне Рівне
ФОТО Суспільне Рівне

Читайте також: У Рівному в театрі ляльок показуватимуть українську кінокласику

Для виготовлення такого треба декілька шматків різнокольорової тканини різних розмірів, пояснює майстриня Анна Крилошанська.

«Так як народна лялька — вони не були складні. Це обмотувалося для того, щоб навіть дитинка могла на пальчик собі взяти, і вона з тією лялечкою спить і якісь побажання розказує. Тканини ми взяли, які в нас були — десь хтось приносив, десь самі познаходили», — каже майстриня.

ФОТО Суспільне Рівне
ФОТО Суспільне Рівне

 

 

Анна Крилошанська проводить майстер-клас для майже двох десятків рівнян, які забажали навчитися робити таких янголів.

ФОТО Суспільне Рівне
ФОТО Суспільне Рівне

Насамкінець учасники пишуть листи на фронт з побажаннями для воїнів, їх прикріплять до виробів.

ФОТО Суспільне Рівне
ФОТО Суспільне Рівне

«Я зробила ангелочка і я написала побажання, щоб той воїн, що отримає мого ангелочка, що він переміг наших ворогів. І щоб він вернувся в наш рідний дім, і щоб він був живий і з нами був весь час», — розповіла учасниця майстер-класу Злата Семенченко.

Янгол, якого зробила Злата / ФОТО Суспільне Рівне
Янгол, якого зробила Злата / ФОТО Суспільне Рівне

Сам процес відбувається у підвалі Міського будинку культури. Тут на двох майстер-класах загалом виготовили понад пів сотні янголів.

«Я думала над тим, яким чином можна наших дітей, учасників наших колективів, залучити до цієї соціальної ініціативи. Бути навіть не корисними, а соціально відповідальними і душевно близькими з ними людьми, з нашими воїнами-захисниками. І навіть не цей ангелик важливий, а та записочка, в якій кожна дитина викладає свою душу і тепло тієї душі», — каже директорка МБК Ольга Стельмах.

Незабаром через волонтерів цих янголів передадуть захисникам. А у місцевих майстринь тим часом є ще одна патріотична ідея — зробити більшого янгола і поставити його в МБК. У нього можна буде складати записки-побажання, які буде цікаво перечитати після перемоги України.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024