У Грузії видали збірку сучасної української поезії з творами Андрія Любки

30 Березня 2022, 12:47
У Грузії видали збірку сучасної української поезії з творами Андрія Любки 711
У Грузії видали збірку сучасної української поезії з творами Андрія Любки

У Грузії вийшла антологія української поезії «Сучасні українські поети», куди увійшли вірші Андрія Любки.

Про це письменник повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Там є й мої вірші, у травні я мав летіти в Тбілісі на фестиваль і презентацію. Ще ніколи не був у Грузії. Ну нічого, після нашої перемоги у Тбілісі буде ще веселіша презентація, будем пити вино й співати до ранку. А ше подумав, що вірші, які писав 10-15 років тому, досі живуть і народжуються новими мовами. Може, це знак, що пора знову ставати поетом?» — написав Андрій Любка.

Окрім поезій Андрія Любки, до збірки увійшли твори Сергія Жадана, Люби Якимчук, Бориса Херсонського, Галини Крук, Мар'яни Кіяновської, Василя Махна та Анастасії Афанасьєвої.

Як зазначено у дописі грузинського видавництва, «у творах сучасних українських письменників відображені незагоєні сліди трагедій, що закарбувалися в колективній пам'яті, а також стійкість і сподівання українського народу».

«Збірник підготовлено та видано на підтримку України, борця проти російської агресії та героїчного українського народу», — йдеться в дописі.

Упорядник та перекладач — грузинський письменник та перекладач Шота Іаташвілі.

«Ця збірка була підготовлена ​​і видана раптово. Емоційна хвиля, під якою нас усіх об’єднала російсько-українська війна та невпинна боротьба українців за захист Батьківщини, спонукала видати цю книгу», – Шота Іаташвілі.

Кошти від продажу колекції в повному обсязі передадуть до Українського фонду допомоги народу.

Читайте також«Якщо можете, купіть книжку свого улюбленого видавництва», – Андрій Любка

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024