Церемонію «Оскар» розкритикували за неоднозначну позицію щодо війни в Україні

28 Березня 2022, 19:40
Церемонію «Оскар» розкритикували за неоднозначну позицію щодо війни в Україні 1866
Церемонію «Оскар» розкритикували за неоднозначну позицію щодо війни в Україні

94-та церемонію «Оскар» розкритикували за неоднозначну позицію щодо війни в Україні.

Про це повідомило ТСН.

Як пише Daily Mail, церемонія зазнала критики за незграбне поводження з війною в Україні після того, як ведучі та номінанти, здавалося, уникали цієї теми до кінця тригодинного шоу. При цьому жваво обговорювали внутрішньополітичні проблеми США.

Під час хвилини мовчання, перед швидким переходом до реклами заставки закликали аудиторію підтримати «народ України, який наразі має справу із вторгненням, конфліктом та забобонами в межах своїх власних кордонів», але слово «Україна» не було вимовлено вголос.

Ведуча Емі Шумер, яка заявляла про те, що на церемонії має виступити президент України Володимир Зеленський, сказала зі сцени про геноцид в Україні.

За даними New York Times, помічники президента України Володимира Зеленського лобіювали в академії показ відео на церемонії в останню хвилину, але натомість продюсери віддали перевагу хвилині мовчання. Виступ Зеленського також не відбувся.

Підхід невтручання до вирішення війни в Україні викликав негайний потік критики.

«Здається, вони не тільки не в змозі навіть сказати: «Україна». Ці люди зовсім відірвані від спілкування у багатьох відношеннях», — писали користувачі у твіттері.

При цьому співведучі «Оскара», не гаючи часу, говорили про внутрішню політику, торкнувшись низки гострих питань і висміявши республіканців у своєму вступному монолозі.

Нагадаємо, що актор Шон Пенн закликав бойкотувати «Оскар», якщо там не дозволять виступити Зеленському. Актор пообіцяв розплавити свою нагороду, якщо так станеться.

Читайте також: Як голлівудські зірки підтримали українських біженців на церемонії «Оскар»

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
18.04.2024