«Потрібно рятувати театр!» – Алла Надточій

27 Березня 2022, 15:45
Алла Надточій 1491
Алла Надточій

Депутатка Луцької міської ради Алла Надточій про вимушене зменшення зарплатні акторам Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.

Такий допис депутатка опублікувала на своїй фейсбук-сторінці.

«Потрібно рятувати театр!

Волинський драмтеатр мусово зменшує зарплатню акторам до 2/3, а це «на руки» в середньому менше 6 тисяч гривень. В нинішніх умовах це мізерні гроші.

Наш театр — це осередок культури та творчості. В мирний час подивитись вистави приїжджають люди зі всієї області, а актори театру гастролюють зі своїми виставами по Україні. Студенти, які навчаються акторської майстерності та режисури, приходять переймати досвід місцевих акторів до театру, там вони починають свій творчий шлях на сцені.

Але цього може більше не бути. 
«Театр помре, адже актори теж люди, вони оплачують комульні послуги, одягаються, харчуються, у багатьох є діти, яких теж потрібно одягнути та нагодувати. Проте за таку заробітну плату вони не можуть собі цього дозволити», — Алла Надточій.

З початком війни актори нашого драмтеатру волонтерять. Це особливі люди, вони цитують напам'ять українських класиків, цінують культуру та мистецтво більше ніж інші.

«В Україні залишилося не так багато драматичних театрів, тому не потрібно втрачати наш», — Алла Надточій.

Я вважаю, що необхідно розробляти програми, які б допомогли залучити інвесторів. Зберегти робочі місця та культурний потенціал міста та області», — йдеться в дописі.

Читайте також: Культура області йде в «простій», – керівник Волинського народного хору

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024