Культура області йде в «простій», – керівник Волинського народного хору

26 Березня 2022, 10:25
Волинський народний хор 1479
Волинський народний хор

Диригент Волинського народного хору Олександр Стадник про зміну заробітної плати діячам культури на невизначений термін.

Допис Олександр Стадник опублікував на своїй сторінці у фейсбуці. Також відповідний допис з'явився на сторінці Волинського народного хору.

Подаємо текст без змін:

«З 1-го квітня наказом «управління культури» вся культурна галузь області переводиться на так званий «простій» з виплатами 2/3 тарифного розряду на невизначений термін. 

Щоб було зрозуміло на прикладі артистів Волинського народного хору — це приблизно 4200 гривень на місяць. Заборонено навіть підняття до рівня мінімальної зарплати. 

Одночасно почалися тотальні перевірки в стилі «де ви були в ніч з 19-го на 20» — чим займалися в березні, що співали, як співали, скільки годин співали і т.д і т.п. (може митницю краще так прискіпливо перевірити?) 

Хочу, щоб мене зрозуміли правильно, мова не йде про гроші — зараз всім складно і важко і ми всі це розуміємо. Але коли наші артисти без всякого піару в засобах масової інформації типу «можновладці перерахували одноденний заробіток на армію» переводили свої кошти (дехто навіть місячну зарплату) на рахунки підтримки збройних сил, то ми хоча б знали куди ці кошти пішли. А тут...?

Дивує ще й інше. 

«В час, коли в області десятки тисяч біженців і переселенців зі східних регіонів України замість того, щоб організувати їм не тільки матеріальну, а й моральну та духовну підтримку силами української культури, та сама культура просто викидається на смітник», — Олександр Стадник. 

Так простіше, правда? Навіщо зайвий раз напружуватись? А далі знову по колу на ті самі граблі... 

Замість клопіткої роботи по становленню української нації і пропаганди української культури будемо й далі видавати накази, укази та постанови про «збереження і розвиток української мови та культури». Коли і робота ніби проведена і результат, в принципі, нікому з писавших ці «накази» абсолютно не потрібен. 

«Я говорив це 30 років тому і повторюю це зараз — без всебічної підтримки і розвитку української культури і освіти не на словах, а на ділі, нація буде приречена», — Олександр Стадник. 

Хочу також запевнити всіх причетних до «культурного геноциду» що, незважаючи на фактичну заборону, Волинський народний хор буде і далі працювати і робити все від нас залежне, щоб підтримати дух і віру в Перемогу всіх українців. Навіть, якщо нас заставлять платити за вихід на роботу.

СЛАВА УКРАЇНІ!»

Читайте також: Волинський народний хор записує патріотичні пісні для підняття бойового духу українців

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024