Соліст «Бумбоксу» Андрій Хливнюк про свою службу в теробороні Києва

23 Березня 2022, 16:47
Фото: Суспільне 4520
Фото: Суспільне

Соліст гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк служить у Києві у складі окремого підрозділу столичного управління патрульної поліції.

В інтерв'ю Суспільному він розповів про свої думки у перший день війни, про те, як триває служба у Києві та як це — захищатися від російських слухачів, які виросли на його піснях.

Музикант зазначив, що коли почалася війна, він чекав на загальну мобілізацію і евакуював рідних. 

«Я знав, що робити, усе в принципі зрозуміло було. Це як у рок-н-рольному турі: ти знаєш, о котрій прокидатися, коли саундчек. Ми готувалися взагалі всі 8 років до цього, хоча до останнього у це не вірилося», — Андрій Хливнюк. 

Співак каже, «у багатьох інших підрозділах люди воюють у тому, що в них вже було з собою, — отримали тільки зброю. Комусь видавали підсумок із двома магазинами, автомат Калашникова і штик-ніж, тому мусили готуватися. Хтось воює зі своєю зброєю, хтось доводить до розуму те, що отримав». 

«Багато хто взагалі, на жаль, на передній лінії не має того, що маю я. Мені пощастило, у мене обличчя більш відоме. Це підрозділ вогневої підтримки патрульної поліції Києва, я один із бійців бронегрупи швидкого реагування», — Андрій Хливнюк.

Соліст «Бумбоксу» зізнався, що любить кататися на машині під музику. І зі зброєю вже теж розібрався, як вона працює.

«Я відчуваю вдячність, повагу і дуже пишаюся тими людьми, які були не готові до війни, але звільняють міста. 

«Розуміти, що ворог може брати заручників, використовувати живий щит — це дуже боляче», — каже музикант. 

Я відчуваю вдячність волонтерам, які не готові були взяти зброю до рук, але роблять все 24/7, щоби в нас було що їсти, що вдягнути, де помитися. 

«І, безумовно, я щасливий і пишаюся тим, що черга не за гречкою, а за зброєю — це дуже надихає», — зізнався співак. 

Я і раніше пишався тим, що я українець, не маючи на увазі кров, націю чи колір шкіри, а тим, що я просто люблю цю країну. Якби мені хто сказав, що я настільки буду пишатися співгромадянами, я би сміявся. Тепер мені дуже тепло й приємно від цього», — Андрій Хливнюк.

Під час інтерв'ю музикант розповів, що йому пишуть прихильники з росії, кажуть, що їм соромно. Проте він їм на це нічого не відповідає. Андрій Хливнюк додав, що його «здивувала відсутність критичного мислення, аж настільки значуща». 

«І мене трішки дивує, що я і мої побратими взяли зброю до рук, щоб захищатися від моїх слухачів, які виросли на моїх піснях. Це трошки дивно, але вже, як є», — каже музикант.

На запитання про планування життя, Андрій Хливнюк відповів, що його «життя зараз сплановане дуже сильно — від зміни до зміни, від виходу до виходу». 

«Коли не вихід або не гуманітарна місія, є чим зайнятися: хоча б відповісти на мільйон ваших «як ти?» в телефоні, і це дуже-дуже приємно. А також мити, прибирати, готувати, допомагати — роботи вистачає», — розповів Андрій.

Андрій Хливнюк зазначив, що постійно звертається до своїх слухачів у соцмережах, намагається комунікувати з тими, хто хотів би його чути по обидві лінії фронту. 

«Тримаймо стрій, робімо все, що треба для перемоги. Іншої хати в нас нема, це наш єдиний будиночок. У нас іншої такої країни немає і не буде. Тікати нам нікуди, тому давайте працювати на те, щоб перемогти, і на те, щоб країна змінилася», — соліст гурту «Бумбокс». 

Музикант каже, що «вона вже змінилася докорінно, але ще багато роботи». 

«Я не буду розповідати про геройства — ми в глибокому тилу, і, як бачите, я чистенький і в сонячних окулярах. Я хочу тільки вклонитися низько і сказати «дякую» усім тим людям, хлопцям і дівчатам зі Збройних Сил України, Національної Гвардії і флоту також, авіації, які нам зовсім не дають працювати. Вони працюють настільки круто, професійно, філігранно, що нам залишається тільки котів з дерев знімати. Дякую вам за це», — Андрій Хливнюк.

Читайте також: Ютубер The Kiffness разом з Андрієм Хливнюком зробив ремікс на українську пісню

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39