Мінкультури України та Італії відбудовуватимуть драмтеатр у Маріуполі

19 Березня 2022, 13:44
Маріупольський драмтеатр до руйнування російськими окупантами 1018
Маріупольський драмтеатр до руйнування російськими окупантами

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко та міністр культурної спадщини та культурної діяльності Італії Даріо Франческіні обговорили майбутню співпрацю у відбудові маріупольського театру.

Про це Олександр Ткаченко повідомив на своєму телеграм-каналі.

«Щойно завершили розмову з Міністром культурної спадщини та культурної діяльності Італії Даріо Франческіні. Міністр запевнив, що з боку Італії маємо повну солідарність з Україною. Він висловив підтримку нашій державі і запропонував співпрацю з нашими творчими колективами на час війни», — Олександр Ткаченко.

Спільними зусиллями Міністерств України та Італії відбудовуватиметься драмтеатр у Маріуполі відразу після перемоги України над російськими окупантам.

Міністри також обговорили можливість залучення досвіду Італії в збереженні культурної спадщини та обліку культурних цінностей. 

Як зазначив Олександр Ткаченко, він зустрів повне розуміння того, що культурна завіса для росіян має бути встановлена. 

Італія вже відмовила росіянам в участі у Венеційській бієнале та Міланському трієнале. Натомість вони надали додаткові можливості для українських митців виступати на цих форумах. Міністри домовились про сприяння гастролям українських колективів в Італії.  

«Залишаємось на зв’язку з італійською стороною», — Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, Даріо Франческіні нещодавно опублікував твіт, у якому він повідомив, що італійський уряд схвалив пропозицію міністра відбудувати маріупольський драмтеатр

Читайте також: «Історія України та росії — це історія протистояння, а не братерства», — Володимир В‘ятрович

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024