Російські окупанти розстріляли українського вченого та перекладача Олександра Кислюка

18 Березня 2022, 16:45
Олександр Кислюк 2838
Олександр Кислюк

У Бучі, 5 березня, російські окупанти розстріляли українського вченого, поліглота та викладача, історика та перекладача Олександра Кислюка, який переклав багато класичних творів зі стародавніх і сучасних іноземних мов. 

Він був уродженцем села Голичівка Корецького району Рівненської області,

Про це повідомив архієпископ Євстратій (Зоря) на своїй Facebook-сторінці, а також відповідний допис з’явився на сторінці Академічного храму святого апостола і євангеліста Іоана Богослова, — пише Суспільне Культура.

Олександр Кислюк працював старшим викладачем кафедри теорії та історії держави і права Інституту політології та права Національного педагогічного Університету імені М. П. Драгоманова. Проводив заняття з латини і римського права.

Впродовж останніх двадцяти років викладацької і перекладацької роботи він написав низку наукових статей і переклав багато класичних творів зі стародавніх і сучасних іноземних мов: давньогрецької, латини, церковнослов’янської, англійської, французької і німецької.

Він переклав українською «Політику» Арістотеля, «Анабазис» Ксенофонта, «Аннали» Тацита, «Богословські твори святого Юстиніана», повний церковно-слов’янський словник, твори Юстиніана й Томи Аквінського.

Читайте також: У Києві від ворожих обстрілів загинула заслужена артистка України Оксана Швець

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024