Українські військові відновили меморіал Василю Сліпаку, зруйнований окупантами

17 Березня 2022, 17:36
Василь Сліпак 1506
Василь Сліпак

Військові з 30 окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького відновили цинічно знищений російськими окупантами меморіал Василю Сліпаку, полеглому Герою України, який ціною власного життя врятував побратимів.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці бригади.

«За кілька днів ми відновили меморіал Василю Сліпаку без жодної подряпини. За кілька років відбудуємо і Україну, яка буде без жодного росіянина», — йдеться в дописі.

7 березня на своїй сторінці у фейсбуці бригада повідомила, що російські окупанти знищили пам‘ятник захиснику України — Василю Сліпаку.

«Ми не пробачимо окупанту таких низький дій, зовсім скоро кожен з них буде покараний та відчує «український мир» на власній шкірі. Самопожертва Василя Сліпака в ім‘я незалежної України завжди в наших серцях. Тож пам‘ятник відновимо і цілісність країни теж. Ворог буде покараний за всі злочинні дії проти українського народу!» — 30 окрема механізована бригада імені князя Костянтина Острозького.

Відновлений меморіал Василю Сліпаку
Відновлений меморіал Василю Сліпаку

Зруйнований 7 березня російськими вандалами-окупантами меморіал
Зруйнований 7 березня російськими вандалами-окупантами меморіал

Читайте також: Чому українці й росіяни історично – не «братні народи»

Довідково: Василь Ярославович Сліпак — всесвітньо відомий український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник Революції гідності та бойових дій на сході України. Позивний «Міф». Загинув у бою від кулі снайпера. Кавалер ордена «За мужність» І ст., Герой України, кавалер ордена «Золота Зірка».

Василь Сліпак ціною власного життя врятував побратимів. Українські захисники відбили атаку російських збройних формувань на смт Луганське з боку міста Дебальцеве та перейшли у контрнаступ, посунувши противника з двох укріплених позицій на висотах поблизу села Логвинове. 29 червня 2016 року Василь Сліпак загинув поблизу н.п. Луганського.

Монумент Герою був встановлений в 2019 році командуванням 30 омбр спільно з волонтерами Олегом Ганжою, Олегом Хрипуном та Олександром Гаврилюком поблизу селища Луганське Бахмутського району Донецької області.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром