Польські видавці постачатимуть книги українським дітям-біженцям

16 Березня 2022, 11:40
Польські видавці постачатимуть книги українським дітям-біженцям 1672
Польські видавці постачатимуть книги українським дітям-біженцям

Польський фонд Fundacja Powszechnego Czytania (Фундація загального читання) створив ініціативу з постачання книг українським дітям-біженцям. 

Про це повідомляють на сайті фундації, — пише Читомо.

Фундація — колектив із понад 20 польських видавців та розповсюджувачів — керує зусиллями з передачі книжок українським дітям-біженцям у Польщі та коштів українським видавцям.

«Перші зусилля були зосереджені на зборі пожертвувань книжок з картинками та книжок-розмальовок від польських видавництв — «книжок, які вам не потрібно читати», — сказала для Publishers Weekly генеральна директорка організації Марія Дескур.

Члени фонду зібрали контактну інформацію близько 40 українських видавництв дитячих і дорослих книжок. Українські видавці почали надсилати книжкові файли електронною поштою польським друкарям, які зголосилися надрукувати їх безкоштовно. 

Залежно від успіху зборів коштів, фонд сподівається сплатити українським видавцям від одного до трьох євро за кожну надруковану книгу. 

Організація має на меті продовжувати купувати дитячі книжки, залежно від зібраної суми, а всі витрати на друк, розповсюдження та координацію покриває польський бізнес. Дитяча література є пріоритетною.

Для народу Польщі, за словами Марії Дескур, війна «дуже близько». У той час як невідкладні потреби в їжі, житлі та медичній допомозі вирішують інші організації з допомоги, фонд Fundacja Powszechnego Czytania може запропонувати дітям емоційну підтримку за допомогою літератури. Оскільки видавці-члени фонду звернулися до своїх міжнародних партнерів, підтримка надходить і з-за меж Польщі.

Читайте також: Розповісти про злочини росії: в Україні готують дитячу книгу про російсько-українську війну

Ілюстрація з сайту фундації
Ілюстрація з сайту фундації
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39