Близько 60 підприємців вирішили перенести свої виробництва на Закарпаття

14 Березня 2022, 15:10
Близько 60 підприємців вирішили перенести свої виробництва на Закарпаття 933
Близько 60 підприємців вирішили перенести свої виробництва на Закарпаття

Закарпаття першим почало розміщувати евакуйовані підприємства з інших регіонів України. Як повідомив заступник голови ОВА Василь Іванчо, зараз таких підприємств в області вже два.

«На сайті Мінекономіки представники бізнесу, які бажають перемістити свої потужності в західні регіони країни, заповнили майже 500 заявок», – прокоментував Василь Іванчо.

За його словами, вже близько 60 підприємців прийняли рішення про перенесення своїх виробництв на Закарпаття.

Директор департаменту економічного та регіонального розвитку ОВА Іван Завидняк зауважив, що майже 130 інфраструктурних об'єктів області запропонували свої території для евакуйованих підприємств.

«Тих, хто планує переїжджати, спрямовують до відповідного кластеру. До прикладу, деревообробна галузь – Тячівщина, Рахівщина, текстильна – Виноградівщина, Іршавщина, а тим підприємствам, що спеціалізуються на експорті, імпорті та міжнародній співпраці, пропонують розміщуватися біля залізничних доріг», – зазначив Іван Завидняк.

Про запуск чат-бота для підприємців, які бажають перемістити виробництва на Закарпаття, повідомила начальник управління регіонального розвитку ОВА Юлія Плиска. За її словами, станом на зараз там уже є близько 20 заявок.

«Завдяки цьому подальша комунікація з бізнесом буде більш ефективною і простішою», – наголосила Юлія Плиска.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39