У луцькій бібліотеці складають сухпайки для українських військових

14 Березня 2022, 12:36
Енергетичні набори для українських військових 892
Енергетичні набори для українських військових

У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва волонтери формують для українських військових пакунки з горіхами та сухофруктами. 

Як розповіла Суспільному директорка Алла Єфремова, родзинки, сушені яблука та груші, горіхи та ягоди у бібліотеку приносять небайдужі люди.

 

«Енергетичні набори складають у ящики з-під бананів, куди вміщується сто пакетів. За день працівники книгозбірні та волонтери складають від трьох до п'яти ящиків – це майже пів тисячі пакунків», – зазначила директорка.

Завідувачка відділу бібліотеки Світлана Єгорова говорить, що основою вмісту енергетичних зборів для українських військових є горіхи, але також додають льодяники і шоколад.

 

«Якщо є така можливість, щоб нам трішки допомогли, то люди приносять. У кого є можливість – родзинки, сушенину, абрикоси. Горішків у нас вистачає, їх приносять дуже багато», – каже працівниця бібліотеки.

Працівниця луцької бібліотеки Валентина Михальчук каже, коли б’ють волоські горіхи, то уявляють, що б'ють ворога. Впродовж дня волонтери лущать півтора-два мішки горіхів для наборів.

 

«Який настрій? Настрій перемоги нашої рідної армії», – зазначила жінка.

Алла Єфремова розповіла, що енергетичні набори з горіхами та сухофруктами не займають багато місця, їх військові можуть покласти у кишеню та посмакувати у будь-який момент.

 

«У нас є працівники, які вдома сформували ці набори і принесли. Такі енергетичні набори, які потрібні у будь-який час. Це важливо, у цьому формується і наша перемога, а вона буде!», – додала бібліотекарка.

Від початку воєнного стану луцька книгозбірня стала волонтерським центром. Тут працюють без вихідних: обслуговують читачів і допомагають українській армії. 

«Нині волонтери збирають дитячі патріотичні малюнки для військових», – додала Алла Єфремова.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39