Канадська рада у справах мистецтв не фінансуватиме мистецьку діяльність рф та білорусі

13 Березня 2022, 14:47
Фото з сайту Canada Council for the Arts 938
Фото з сайту Canada Council for the Arts

Канадська рада у справах мистецтв (Canada Council for the Arts) припиняє фінансувати будь-яку діяльність з участю російських чи білоруських художників та художніх організацій, включно з «партнерством, прямим та непрямим фінансуванням турів, копродукцією, участю у фестивалях чи інших заходах, створених у росії».

Таку заяву опублікували на сайті ради. Про це повідомляє Your Art.

«Так будь-які поточні або очікувані заявки, які підтримують мистецьку діяльність, створені російськими мистецькими організаціями або у співпраці з ними, не будуть прийняті Радою Канади, доки росія не виведе свої військові сили з України», — повідомляється у заяві.

Також рада закликала своїх основних фінансових клієнтів підтримати цю заяву, «проаналізувавши та оцінивши поточні програми та партнерські відносини з російськими мистецькими організаціями та художниками».

«Напад на Україну — це напад на міжнародне право, а також на демократію, свободу та права людини. Солідарність Ради з українським народом — це знак миру та визнання для всіх біженців з України, включно з представниками расових груп, усі вони мають право та заслуговують на захист прав людини», — зазначається в заяві.

Читайте також: Канадський оркестр виконав гімн України на знак солідарності з українським народом

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024