Протест проти агресії росії: знамениті музиканти виконали гімн України

12 Березня 2022, 16:37
Йо-Йо Ма, Емануель Акс і Леонідас Кавакос 1420
Йо-Йо Ма, Емануель Акс і Леонідас Кавакос

Американський віолончеліст китайського походження Йо-Йо Ма, американський піаніст Емануель Акс, уродженець Львова, та грецький скрипаль Леонідас Кавакос виконали гімн України, щоб підтримати український народ, який протистоїть російській агресії.

Про це пише американське медіа National Public Radio.

Виконавці заграли в Центрі виконавського мистецтва імені Джона Ф. Кеннеді на шоу від агенства Washington Performing Arts. Саме гімном України музиканти розпочали шоу. Під час виконання всі слухачі підвелися і стояли до кінця виконання.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Julia Ioffe (@juliaioffe)

Відомо, що після того, як російські війська розпочали повномасштабну війну проти України, Йо-Йо Ма відразу у своєму твіттері висловив підтримку українському народу і ретвітнув та опублікував на своїй сторінці декілька відповідних дописів, закликаючи до миру в Україні та відведення російських військ з її території.

Інше американське медіа повідомило, що Йо-Йо Ма перед посольством Росії у Вашингтоні грав на віолончелі в протест проти російської агресії на території України. Поблизу музиканта стояв плакат зі словами: «Путин, остановись» (нижній напис дрібний шрифтом не видно через футляр), а під ногами віолончеліста крейдою написано: «росіє, геть з України, негайно!» Красномовним є й той факт підтримки, що Йо-Йо Ма стояв під знаком, який вказує на назву вулиці — шлях «Президента Зеленського». 

Перехожий, який знімав на відео гру віолончеліста, зазначив, що Йо-Йо Ма сказав: «Ми всі повинні щось робити».

Читайте також: Канадський оркестр виконав гімн України на знак солідарності з українським народом

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024