Фільм про Тараса Шевченка тепер у вільному доступі. ОНОВЛЕНО

11 Березня 2022, 19:25
Кадр з фільму 3741
Кадр з фільму

Компанія ІнсайтМедіа відкрила для вільного перегляду стрічку «Тарас. Повернення» Олександра Денисенка «до Шевченківських днів та на підтримку України у відсічі ворогові», та режисер заперечив вільний доступ до свого фільму.

Про те, що стрічка – у вільному доступі повідомили на фейсбук-сторінці Державного агентства України з питань кіно.

«Створена за підтримки Держкіно стрічка режисера та письменника Олександра Денисенка «Тарас. Повернення» — це масштабна екранізація його однойменного роману про останні місяці заслання Тараса Шевченка в російській царській армії, що окупувала в середині ХІХ століття казахські степи», — йдеться в дописі.

«Того літа поет, засланий на військову службу в російській царській армії, отримує звістку від друзів про помилування його царем Олександром II. Однак військове керівництво Новопетрівського форту не поспішає повідомляти про це Тараса, й не видає наказ про його звільнення. Більше того, до форту із таємною місією прибуває агент з Петербурга…», — зазначають творці фільму.

Режисер та автор сценарію — Олександр Денисенко, оператор – Олександр Кришталович, художник-постановник — Ігор Філіппов, композитор — Мирослав Скорик, вокальні імпровізації — Катя Chilly.

У ролях: Борис Орлов, Богдан Бенюк, Олександр Пожарський, Роман Луцький, Ганна Топчій, Акнієт Оринтай.

Продюсери: Володимир Філіппов, Олександр Коваленко, Андрій Суярко, Алла Овсяннікова, Сергій Азімов, Дарія Азімова, Андрій Звєрєв, Андрій Осіпов.

Виробництво: ІнсайтМедіа продюсерський центр, Tanaris Production (Казахстан), за участі Одеська кіностудія. Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Читайте також: «Борітеся – поборете!» – Тарас Шевченко як символ незламності України

Режисер фільму Олександр Денисенко 21 серпня заперечив допис Держкіно і попросив спростувати інформацію щодо вільного доступу та збору коштів.
«Насправді це не так і фільму «Тарас. Повернення» у вільному доступі для підтримки ЗСУ немає. Я роблю цей допис для всіх тих, хто звертався чи буде звертатися до мене з питанням, чого фільму «Тарас. Повернення», як було оголошено Держкіно України немає у вільному доступі на ЮТУБІ. Я лише режисер і автор сценарію, усі права на фільм належать ТОВ «Інсайтмедіа» Продюсерський центр». Ця компанія є правоутримовачем фільму. Кому це цікаво, звертайтеся до них, будь ласка», – каже режисер.
Коли редакція Район.Культура публікувала матеріал про фільм, 11 березня, посилання на стрічку й справді було чинним та вся інформація була взята із офіційних джерел Держкіно у соцмережах. Наразі відео – недоступне.

Під відео було зазначено, що компанія Інсайт Медіа пропонує усім небайдужим людям планети доєднатися до марафону #SafeUkrainians шляхом перегляду українських фільмів та внесення пожертв на користь українського народу. Кошти, зібрані під час марафону повинні були бути використані для надання гуманітарної допомоги, в тому числі для організації евакуації мирних мешканців з районів активних бойових дій.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024