«Швидка музейна допомога»: в Україні запустили фінансову підтримку для музеїв

08 Березня 2022, 11:58
ФОТО Музей української діаспори 1705
ФОТО Музей української діаспори

Культурна менеджерка та директорка львівського музею «Територія Терору» Ольга Гончар організувала Музейний кризовий фонд «Швидка музейна допомога». 

Про це повідомило Your Art.

Завдяки цьому майже 20 музеїв з чотирьох областей отримали фінансову підтримку. Насамперед кошти спрямували на інституції з малих міст і селищ на Сході та Півдні України, які опинилися в епіцентрі російсько-української війни. 

Фінансова підтримка стала можливою завдяки коштам Європейської комісії, яка реалізовується в межах проєкту «Сила тут», що реалізується Іншої Освітою, а також приватній підтримці PinchukArtCenter і низки меценатів.

«По власним каналам ми моніторили потреби та отримували прямі запити від колег. Здебільшого це були базові потреби (їжа чи ліки). Ми виходили з того, що спочатку підтримуємо людей та команди, щоб було кому берегти локальну спадщину. Але ми вже працюємо над більш системними форматами підтримки та розуміємо, що робота Музейного кризового фонду — це не на день, а на місяці», — каже Ольга Гончар.

З питань Музейного кризового фонду можна звертатися до Ольги Гончар ([email protected]). Якщо вам потрібна фінансова та організаційна підтримка зі збереження культурної спадщини від російської агресії, пишіть на [email protected].

Читайте також: Пушкін вирушає слідом за кораблем: Київський музей Пушкіна змінить назву

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024