Українсько-канадський дует Balaklava Blues закликає захистити небо України

06 Березня 2022, 13:31
Balaklava Blues 1338
Balaklava Blues

Українсько-канадський дует Balaklava Blues оприлюднив кліп «Shelter Our Sky» із закликом захистити небо України.

Про це повідомляє Суспільне.

3 березня учасниця дуету Balaklava Blues Марічка Марчик повідомила на своїй фейсбук-сторінці, що її рідні загинули під час ракетного обстрілу російськими агресорами селища Бородянка Київської області.

«Це заклик захистити небо України від російської агресії, захистити життя людей. Це відео про думки, які турбують цілий світ. Це наше сьогодні, яке потребує негайних рішень. Пісня «Shelter Our Sky» створена вона до вистави «Dogs of Europe» – «Cобаки Європи».

Світова прем’єра цієї вистави відбудеться незабаром, у березні, у Лондоні, у всесвітньо відомому центрі Barbican. Де ми кричатимемо на весь світ та вимагатимемо захистити небо над Україною”, – йдеться в офіційному релізі Balaklava Blues.

На прем'єрі у Мінську цю пісню «Shelter Our Sky» почув режисер Алєксєй Палуян і вона стала головним офіційним саундтреком фільму «Кураж» про революційні події у Білорусі 2020 року. Фільм було презентовано вперше на кінофестивалі Берлінале і представлено у кінотеатрах країн Америки, Європи та Австралії.

Читайте також: «Закрийте небо над Україною», – закарпатські митці звернулися до НАТО

Довідково: Дует Balaklava Blues був створений під час Революції Гідності 2014 року на Майдані Незалежності в Києві, де канадський панк-музикант Марко Марчик і українська співачка Марічка Марчик зустрілися й покохали одне одного. Balaklava Blues побудований на українському фольклорі, з елементами електронної музики. Самі музиканти називають свій стиль ethno-electro-pop.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024