«Закрийте небо над Україною», – закарпатські митці звернулися до НАТО

06 Березня 2022, 09:37
Закарпатські митці звернулися до НАТО 763
Закарпатські митці звернулися до НАТО

Закрити небо над Україною — з таким зверненням до НАТО вийшли 5 березня представники інтелігенції Закарпаття на площу Фенцика в Ужгороді. Про це повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

Художня керівниця Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук зачитала звернення до НАТО від інтелігенції Закарпаття. Потому усі заспівали Державний Гімн України.

«Перед філармонією зібралася творча інтелігенція Закарпаття, щоб підтримати Президента України, і звернутися до всіх членів НАТО, до всіх держав за підтримкою закрити небо над Україною. Звичайно, це найбільше, що нам зараз потрібно. Уже дуже пізно, тому що є мільйони жертв серед мирного населення, серед дітей, серед жінок, серед людей похилого віку, багато міст розгромлено, багато дитячих садочків, шкіл. Звичайно, ми хотіли висловити свою позицію, величезну стурбованість і закликати всіх, щоб закрили небо над Україною. Закарпатський народний хор, колективи філармонії, театру, академічного театру ляльок, «Кантус», різні мистецькі заклади, які тут знаходяться в Ужгороді», – розповідає художня керівниця Закарпатського Народного Хору.

Звернення підписала і Дарія Голяна, вона працює в обласному театрі ляльок «Бавка». Каже: звернення написали і на площі англійською мовою. 

«Ми писали «Close the sky!». Україна просить НАТО закрити небо над Україною, щоб на великі міста України не летіли ракети, бомби і наші міста не громилися російською армією. Я хочу миру в Україні, я не хочу, щоб летіли бомби на мою рідну країну, я не хочу, щоб люди жили в страху. Я хочу кінця війни», — наголосила жінка.

Оксана Дурунда працівниця департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської ОВА зауважила, що хоче, щоб у нашій державі був мир. 

«Не потрібно нас визволяти. Я хочу, щоб закрили небо над Україною, тому що гине мирне населення, гинуть наші діти, наші люди, котрі є на сході і в центральних областях. Це дуже боляче. Ми самі мусимо закликати цілий світ, тому що наші люди воюють за всю Європу, захищають її своїми маленькими тілами. Треба, щоб закрили небо, щоб не нищили їх зверху ракетами, бо там обстрілюють і вмирають діти. На це неможливо дивитися», — відзначила жінка.

Звернення передали Закарпатській обласній військовій адміністрації, звідти його надішлють представникам НАТО.

Читайте також: 

Митці вимагають у світової спільноти боротьби проти злочинів Путіна в Україні

 

Волинські митці пишуть слова підтримки за свободу України

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024