Музикант оркестру «Кантабіле» виявився російським шпигуном

04 Березня 2022, 20:14
Зрадник ВІДЕО 864
Зрадник

СБУ затримала зрадника, який розповідав ворогу усе про Луцький військовий аеродром. Саме завдяки йому об'єкт потрапив під обстріл. 

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Управління СБ України у Волинській області.

Ілля Сметанін – музикант луцького оркестру «Кантабіле» і один з керівників клубу авіалюбителів «Овал», з 2014 року шпигував для російського ФСБ-шника, з ким познайомився у 2010. До того ж Ілля – активний дописувач відомої для лучан і досить скандальної групи «Збережемо древній Лучеськ».

Він передавав ворожим спецслужбам інформацію про типи і кількість військових літаків, місця їх дислокації, тренувальні польоти, особисті дані військовослужбовців аеродрому.

«Протягом 24-28 лютого він постійно «зливав» усю необхідну інформацію про результати вторгнення російських військ на Волинь. Завдяки його допомозі аеропорт був обстріляний із ракет, що призвело до тотальної руйнації його інфраструктури. Після цього зрадник доповів про результат удару у РФ. Посібнику окупантів повідомлено про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Наразі він під вартою і йому загрожує до 15 років ув’язнення», – йдеться у дописі.

Читайте такожЗрадник Ілля Сметанін: скрипаль, авіалюбитель і агент Путіна. ЩО ПРО НЬОГО ВІДОМО

 

Подаємо розшифровку до відео:

«Я познайомився з офіцером Збройних сил Російської Федерації у 2010 році через соцмережі. Він намагався в мене вивідати інформацію про діяльність Луцького військового аеродрому 204-ї бригади тактичної авіації. У 2017 році я особисто зустрівся з ним в Москві на московському Міжнародному авіаційно-космічному салоні «МАКС», де він повідомив мені, що працює на ФСБ РФ.

В майбутньому я розповсюджував на інтернет-сторінці інформацію з відеофіксацією і фотофіксацією польотів літаків і захисних споруд Луцького військового аеродрому. Цю інформацію ця людина забирала з цієї інтернет-сторінки. В ніч з 23 на 24 лютого я почув, як літаки летять з Луцького військового аеродрому, намагався зв'язатися з військовослужбовцем бригади, щоб дізнатись, що сталось і куди вони летять.

Після обстрілу Луцького військового аеродрому я зв'язався з офіцером Збройних сил Російської Федерації і він повідомив мені, що удар відбувся виключно по Луцькому військовому аеродрому як стратегічному об'єкту, і в найближчий час, на даний час ударів по Луцьку більше не планується. Подальші вказівки я мав отримувати додатково. Свою провину визнаю і прошу вибачення в українського народу».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
23.04.2024