Гурт ТНМК презентував пісню до Дня кримського спротиву російській окупації

03 Березня 2022, 17:35
Фото з фейсбук-сторінки ТНМК 778
Фото з фейсбук-сторінки ТНМК

Гурт ТНМК приготував ексклюзивний трек «Доми» до Дня кримського спротиву російській окупації. Концептуальна пісня записана за участі вокалістки Ельвіри Сарихаліл на вірш Сергія Жадана.

Про це повідомило Суспільне.

Спочатку ця пісня готувалась до Дня кримського спротиву російській окупації, проте останні події показали, що не варто присвячувати до одного дня, бо сенс змінився. Музиканти вважають, що треба розказати всьому світові про те, що українці готові захищати свою землю від агресора.

Супроводжує пісню «Доми» тематичний відеоряд, побудований навколо пісочної анімації Катерини Дзюби.

«Цей текст я написав 2015 року до вистави, присвяченої Криму, людям, які там живуть і які сьогодні змушені залишити свої домівки. У тексті немає якихось політичних реалій: йшлося загалом про дім, як метафору світу, який тебе формує та наповнює, який визначає на все життя твій характер, твої звички, твою поведінку. Написався він швидко, хоча не скажу, що легко – тема біженців, тих, хто став заручниками російської агресії, загалом болюча, але варта проговорення та осмислення. Зрештою, цей вірш стосується не меншою мірою і Луганська, Алчевська, Горлівки чи Донецька», – розповів літератор і музикант Сергій Жадан.

Автори пісні «Доми» зазначають, що тепер ця пісня стосується кожного українця, бо, на жаль, багато з нас змушені були і в останні вісім років, і цими днями залишити свої доми, свої вулиці, свої міста. Але доми мають здатність чекати. Головне, щоб у нас усіх було бажання повертатися туди, де на нас чекає наша пам’ять і наша любов.

«З Ельвірою познайомилися вже на студії, бо все це була суцільна імпровізація. Але саме це і стало синергією пісні. Росія знову лишила кримських татар рідних домів, а тепер зазіхає на кожен український будинок, гнилим імперіям завжди всього замало. Замість того, щоб полагодити своє, вони руйнують наше», – розповів фронтмен ТНМК Олег «Фагот» Михайлюта.

Читайте також: Карикатури як спротив: російські окупанти на ілюстраціях Юрія Журавля

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024