Всесвітній день миру для письменників: українські автори записали відеозвернення

03 Березня 2022, 14:28
Українські автори записали відеозвернення 1269
Українські автори записали відеозвернення

Українські письменники записали відеозвернення з нагоди Всесвітнього дня письменника та висловили свою підтримку та єдність з українським народом у часи агресивного нападу російської федерації на Україну.

Відео виклала Лариса Ніцой на своїй сторінці у фейсбуці.

«Слава Україні, дорогі друзі! Сьогодні, 3 березня, День письменника. Повна назва його звучить так — Всесвітній день миру для письменників, що дуже символічно в ці дні, коли Московія напала на Україну і бомбить наші міста і села», — Лариса Ніцой. 

Письменниця зазначає, «українські письменники завжди стояли на варті української ідентичності й завжди утверджували цю українську ідентичність у своїх книжках, яку в нас завжди намагалися відібрати. Власне й сьогодні Московія розпочала цю війну, і орки напали на нас, і війна ця і є війною ідентичності».

Окрім Лариси Ніцой, висловили підтримку такі українські письменники, як Макс Кідрук, Олексій Юрін, Сашко Обрій, Костянтин Матвієнко, Артем Полежака, Дара Корній, Андрій Кокотюха, Василь Шкляр, а також ті автори, які працюють за межами України, — Дорж Бату, Олена Косенко, Оксана Лущевська.

Читайте також: 

Музиканти рівненського гурту OT VINTA записалися до лав Збройних сил України

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024