Митрополит Михаїл розповів про роль церкви під час війни

01 Березня 2022, 18:19
Митрополит Михаїл розповів про роль церкви під час війни 1441
Митрополит Михаїл розповів про роль церкви під час війни

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл під час ефіру на «12 каналі» пояснив роль церкви під час війни, а також обговорив пекучі питання сьогодення.

Про це повідомили на сторінці Волинської єпархії Православної Церкви України у фейсбуці.

У передачі «Актуально» (ведуча Наталія Коваль) архіпастир пояснював, що означає любити ворогів своїх. Зокрема, «знищуючи ворогів Вітчизни, поступаємо благо. Вороги ж Божі – це люди, які порушують будь-які закони, зазіхають на нашу територію, і мають бути знищені».

У Луцьку є храми з нижньою і верхньою церквами. Так, Свято-Троїцький собор використовуватиме нижнє приміщення під бомбосховище. Воно забезпечене водою, стільцями. Присутні можуть присісти, помолитись і послухати Псалтир, який читатимуть студенти Волинської православної богословської академії. Підземелля Свято-Василівського монастиря, де діє благодійна їдальня (вхід із вул. Паркової), також використовуватимуть як укриття. Але не всі храми мають такі споруди. Тож миряни самі повинні вирішувати, куди їм краще рушати в час небезпеки.

Багато храмів єпархії приймають пожертви від мирян для наших воїнів, їх відразу передають.

Із міськрадою є домовленість, що під час сигналу тривоги битимуть дзвони (але не так, як на богослужіння).

Владика зазначив, що панікувати не потрібно. «Кожен на місці повинен займатись своєю справою. За всіх не потрібно виконувати роботу. Робота церкви у час війни – не бути пасивними, і щоб Господь мінімальною кількістю жертв управив нам перемогу і дарував мир. Надію покладаємо тільки на Бога».

Читайте також: Компанія VolWest Group навчатиме тактичній медицині та бойовій підготовці

Повністю передачу можна переглянути тут:

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024