Disney, Sony Pictures і Warner Bros зупиняють прокат фільмів у РФ

01 Березня 2022, 13:59
Disney першою серед голлівудських студій заявила, що зупиняє прокат в РФ 840
Disney першою серед голлівудських студій заявила, що зупиняє прокат в РФ

Компанія The Walt Disney Company першою серед інших голлівудських студій заявила, що зупиняє прокат своїх фільмів у Росії через її вторгнення в Україну. Пізніше аналогічне рішення ухвалили і кінокомпанії Sony Pictures та Warner Bros.

Про це повідомляє CNBC. Пише Суспільне.

«З огляду на неспровоковане вторгнення в Україну та трагічну гуманітарну кризу, ми зупиняємо випуск театральних фільмів у Росії, зокрема прийдешній «Я червонішаю» від Pixar. Ми ухвалюватимемо майбутні ділові рішення залежно від розвитку ситуації», — йдеться у заяві компанії.

Також студія планує надавати гуманітарну допомогу біженцям з України.

«Тим часом враховуючи масштаби кризи, ми працюємо з нашими партнерами серед неурядових організацій над наданням термінової допомоги та іншої гуманітарної допомоги біженцям», — додали в Disney.

Як зауважує видання, Росія була великим ринком для Disney. Наприклад, останній фільм із серії «Людина-павук» заробив у Росії 50 мільйонів доларів.

Disney також належать і «Зоряні війни», наступні три епізоди яких мають вийти у найближчі роки.

Після ухвалення такого ж рішення компанією Warner Bros в країні скасували показ нового «Бетмена» за день до прем'єри, яка була призначена на 2 березня. Заборона стосується і фільму «Морбіус» із Джаредом Лето, який мав вийти у прокат у країні наприкінці березня, передає ВВС.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024